Ahoj Lidičky, potřebuji od Vás pomoc, radu...
Mám Fiestu V, rok 2005, 1,6TDci, manuální klima.
Boužel jsem po nákupu autíčka zjistil, že po x minutách provozu (asi po zahřátí okruhu, nebo motoru, otestuji) pozoruji problém s klimatizací, tj. kompresor se vypne..., pak zapne.., toto v nepravidelných intervalech..., zajímavé je, že pokud klima takto začne zlobit a já zastavím a nechám auto běžet na volnověh, tak klima chladí, jak o život, ale stačí, abych chvilku podržel plyn na 2tis otáčkách a klima se vypne..., stále držím otáčky a klima zase zapne, ale obratem vypne..., když plyn pustím klima jede zase bez problému. Jak mile klima takto začne haprovat, tak je po chlazení..., protože spíníná a vypínání komresotu probíhá v rámci několika sekund
El. mag. spojka bude v pohodě, protože k rozpojení dojte díky tomu, že je přerušen proud ke kompresoru (měřeno), respektive k el. mag. spojce. Chladivo je také kontrolované, odsáto, vyčištěno, smícháno s olejem a zase napuštěné (servis)... Dnes jsem čistil jedno opálené relé, tak uvidím, ale nesázím na to...
Díky moc za každou radu, je to docela jobovka a moc se mi nechce platit rádoby odborníkům, za rady, nerady..., boužel, když jsem někde vylíčil problém, tak na mě koukali, jak z jara... a jediné na co se zmohli bylo, sdělit mi, že diagnotika stojí 1000Kč..., což jsem jim řekl, že jim jí zaplatím pokud na něco přijdou, ale to se jim moc nelíbilo..., takže ještě jednou děkuji za rady..