Nemá někdo schéma nebo neví, jak je zapojené vyhřívání předního okna na r.v. 97. Schémata, která jsou na
www.fordfans.cz jsou pro starší modely.
Nejde mi totiž vyhřívání vůbec zapnout. Vepředu u baterky mám dvě relátka, jedno velké zelené s osmi kontakty (zapojeno v patici ale jenom šest drátů) a druhé šedé relé se šesti kontakty (všechny zapojené). Obě patice pro relé jsou stejné, jenom pomocné piny mají jinak zapojené. Šedé relé ma vnitřně spojeny piny 5 a 6, dle zapojení patice to vypadá na napětí pro signalizační diodu ve vypínači při zapnutém relé. To šedé relé jsem ale v Microcatu nenašel.
Měřil jsem silový okruh z patic na baterku, jak plus, tak mínus a je průchozí. Z toho usuzuju, že silový okruh přes okno je průchozí.
Když ale chci zapnout vyhřívání, tak se nic neděje, ani se nerozsvítí dioda. Pokud jsem dobře pozoroval, tak vypínač je spojen s patící toho šedivého relé.
Co jsou ale další propojení a proč tam jsou dvě obdobná relé? Nemůžou být ta relé prohozená, když mají stejnou patici?
Nevím, kudy se dál pohnout. Chtěl jsem odzkoušet relé, ale nevím přesně, co jsou ty piny zač. A kupovat relátka za velké peníze, to se mi zatím taky nechce (to zelené cca 1200). Ještě znovu zkusím vrakoviště, ale u nás jsem zatím neuspěl. Většina aut nemá přední vyhřívání.