Štěpán píše:
Tak jsem se také pustil do přepájení pojistkové skříně a chtěl bych poděkoval za vaše rady, bez kterých bych se do toho bál pustit, a nebo bych zkončil u Chocholouška. Problém byl v tom, že při zapnutém klíčku šlo ze spínací skřínky napětí do pojistkovky a pak už nebylo rozvedeno na jednotlivé pojistky, takže naráz přestaly fungovat téměř všechny spotřebiče.
Také mám radu: Mějte po ruce funkční nářadí, zejména pokud se rozhodnete pro přeštípání kolíčků , pak to chce kleštičky, kreré čistě přeštípnou, nikoliv žvýkají, aby pak šly kolíčky pěkně spájet k sobě a nebyla tam veliká mezera. Protože jsme začali o půlnoci, kdy dítě spí a nebylo kde koupit nové kleště, museli jsme kolíčky pořádně prohřívat, aby šli celý vytáhnou, což je celkem zdlouhavý. Zpátky jsem je nahradil předem koupeným drátkem průměru 1,5 mm, což jsem se dočetl právě zde, díky.
Měl jsem problém s hrotovou pájkou koupenou tuším v OBI asi za 160,- Jedna byla půjčená od bráchy a ty vydržela jen na rozebrání a vyndání kolíčků, pak v ní luplo a konec. Druhý den jsme koupili tu samou novou, s tou jsem opravil studeňáky a zkompletoval a zapájel postraní kolíčky. Byl zde problém, že hrot na pájce, který byl původně do špičky se postupně upaloval a ke konci pájení už jsem hodně nadával, protože na konci byla bambule široká tak 3-4 mm a s tou se již na oko pěkné spoje dělat nedají . Nevím, jestli je to tím, že pájka je levná, tudíž z horších meteriálů ? Máte někdo zkušenosti, jestli je to tak OK a má se to třeba na brusce čas od času zbrousit znovu do špičky, faktem je, že hrot je dost dlouhý a asi by to šlo?
Většina z vás přepájela všechny spoje, já se z časových důvodů zaměřil jen na ty opravdu špatné a jen doufám, že to nebudu muset za rok dělat znovu.
Tak já jdu taky do toho, když jste byli všichni takoví odvážní a rozebrali jste to mraveniště, tak to taky zkusím. Všechny Vás obdivuje, jste šílenci, tak doufám, že mě vezmete do klubu - pak dám vědět, jak se mi to povedlo. Důvod, proč do toho jdu: nejde mi větrák topení, předchozí majitel už tam natáhnul pomocný kabílek, podobně, jak to tu někdo píše, občas zaber, občas nezabere, ale spíš nezabere, jenom za tepla, cívka startéru, a podivně, bezdůvodně a hlavně trvale se hřeje relé zhasínání vnitřního osvětlení. Štěpáne, ty máš ropáka, že jo, prosím Tě, nevíš, kam vede ten žlutej kabel od spínací skříňky? Nebo ho tam nemáš?