Tak mohu napsat první poznatky rozměru gum , které byly na foru nepříliž ceněny.
Mám obuty SAVA 2 v rozměru 155/80 R13 /a 925Kč/dle možnosti co mám v TP. Je pravda, že mají trochu hadí vlnění na suchu při razantnější jízdě , ale po pár km si na to člověk zvykne. Ale na sněhu a břečce se ukázaly jako dobrá volba . Při jízdě do Jeseníku bez problému, na neudržované cestě v kopci se bez problému rozjely i po zastavení , a to jsem byl plně obsazený s narvaným kufrem. Dost aut přede mnou to vzdaly a otočily to zpět. Co jsem čekal, než se to uvolní, tak jsem sledoval , na čem byly obutí, dle odhadu, vesměs na 185kách. Pokračovali jen ti, co se tam drbali s řetězy, ale to jsem byl již dávno na místě. Cesta nebyla zase tak špatná, s dobréma gumama by to vyjeli i bez řetězů, ale každý si myslí, že si koupí gumy za 2500Kč, a ty to za řidiče vyřeší. Prdlajs, přikláním se k tomu, že řidiči na tyto gumy spoléhají , ale přitom zaostávají jejich řidičské schopnosti. Nemají na těchto cestách cit v noze na plynu.
Na cestě zpět jsem se zastavoval u známích na chalupě ve Skalách u Rýmařova. Tak na Brno jsem to vzal přez srpentýny přímo na Uničov. Před sebou jsem tlačil F Brava, a ten byl ze mne na mrtvici. Stále mě chtěl ujet , ale nedařilo se. Prdel mu ustřelovala , a mě v točce se to nechtělo hnout ani na ručku. Po pár km to nevydržel, v dědině zastavil a pustil mě pořed sebe. Chtěl mě to vrátit, že mě bude funět na kufr, to však jen dvě zatáčky, něž jsem vystihl jeho záměr. Tak jsem tomu vrzl, manželka prohlásila, že jedu jak hovado, a ať si uvědomuji , že jedu na sněhu. Ale když ten FERDA tak hezky seděl