Nazdárek všichni. Možná se to tu už řešilo (a pokud ano, tak se omlouvám), ale nepodařilo se mi najít nic k mému zádrhelu s brzdama.
Auto mi brzdí celkem dobře pro běžný provoz, ale na kritické situace to moc nestačí. V poslední době se mi už dvakrát stalo, že jsem potřeboval náhle zastavit (odvážný chodec a nepozorná ženská z vedlejší) - když jsem dupnul na brzdy, zastavil jsem tak tak - a hlavně: žádné zablokování kol, které jsem čekal (ABS nemám).
Navíc se při prudkém zabrždění ozve od brzdového válce takové písknutí jako od papiňáku (podobný zvuk se ozývá i od brzd na náklaďáku). To se semtam ozve i v případě, že si z auta na chvilku odskočím a pak před startováním sešlápnu spojku a brzdu.
Zkoušel jsem to řešit i v servisech (dokonce značkových), ale výsledek nulový - prý jim to nedělá (klasika).
Nevíte někdo, co s tím? Neřešil jste podobný problém?
Předem Ď za pomoc.
P.S. Jo - před měsícem jsem taky brzdil před přechodem. Auto brzdilo blbě, nepískalo, naštěstí zastavilo včas. Tomu za mnou to pískalo fest, ale stejně se mi mrknul až na rezervu
Sice jsem se zařekl, že už před přechodama nezastavuju, ale občas to musím porušit - holt lepší audi v kufru než chodec na kapotě ....