Jeste k tomu cestnemu prohlaseni. Mate i nemate pravdu. Rozdil je v tom, ze povinnost ekologicke likvidace zacala podle zakonu platit az 05/2004. Pokud vozidlo zaniklo do te doby (zakon umoznuje rozebranim na nahradni dily), pak nemusite ekologickou likvidaci predkladat. Ale projdete tzv. spravnim rizenim.
Vim to z vlastni praxe, delo asi totok: mel jsem Shade 105, slouzila dobre, ale posledni STK byla v roce 2000. Kdyz jsem mel delat novou technickou, uz by to tenkrat stalo tak moc na opravach, ze jsem se na to vybodnul a radeji auto dal kamosovi na nd. Nechal jsem si SPZtky a technicaky, pac jsem na to auto jeste psal cestaky, takze 'pro jistotu'. A pak jsem na celou skodovenku proste zapomnel, jinych starosti bylo az moc.
No a protoze ted jsem si uvedomil, ze auto neni odhlasene a opravdu by se to melo stihnout do konce roku, sel jsem na dopravku.
Tam mi sdelili, ze bez ekologicke likvidace mi to neodhlasi ;), ale ze reseni je. Protoze auto uz nebylo v 5/2004 v provozu, provedou spravni rizeni (kde si asi zjisti, jestli to auto opravdu nejezdilo, zadna technicka, zadna pokuta atd.), a daji mi vedet.
Prave jsem ted v tom spravnim rizeni, nevim jeste jak to dopadne, zda mi napari nejakej flastr, nebo co se muze dit, proste uvidim.
Problem je jen ten, ze jsem jak na potvoru doplacel 8.5.2004 povinne ruceni zpetne za jeden rok a pak mi jeste platilo jeden dalsi rok, kdy mi po tomto roce platit prestalo pro neplaceni ;). Ale auto nejezdilo, ani uz nemohlo, budiz mu vrakac lehkej .. Tak jsem desne zvedavej, co z toho vykoumaji, protoze ja blbec jim odevzdal vsechno co jsem k auto mel, takze i 'zelenou kartu' (to jsem jeste nevedel, kdy a co jsem naposledy pojistovne platil, ale oni by si to asi stejne zjistili).
Takze, odevzdane SPZtky, technicaky a karticka z pojisteni, maji na to mesic, uz to bude asi deset dni, hadam ze mi co nevidet daji vedet. Drzte mi palce, at mi nenapali ted pred vanoci moc velkej flastr ..
//edit: opravene datum z dubna na kveten, aby to zde lidi nematlo, dik za upozorneni.
_________________ Mondeo CLX, 1.8 16V 85kw, hatchback, 11/1996
Naposledy upravil spachal dne 14 pro 2008 16:27, celkově upraveno 1
|