tak pokud to někoho zajímá, mám další informaci.
mluvila jsem s člověkem co dělá ty čerpadla v tom diesl servisu, kam poputuje moje čerpadlo.
Čerpadla na TD jsou dva typy. Jedno u kterého se dá vyměnit membránka samotná,cena cca 700,-. A druhý typ, že je membránka na pevno v tom korektoru - to je tak horší verze, která se nedá nijak obejít, musí se to koupit komplet a stojí to 3700,-
Další věc je ta, že při výměně týhle součástky se automaticky dělá oprava- generálka čerpadla. Možná ne všude. Tady to dělaj od té doby co se jim jedno "nezkontrolovaný" čerpadlo rozlítlo a rozbilo celou tu "stolici" - zařízení za 2,5mil. A taky z toho důvodu že prý jsou tam nějaký hliníkový štěpiny, který je potřeba dát pryč.
Přičemž generálka čerpadla pro mě bude znamenat přegumičkování, vyčištění atd.. cena 3,5tis.
myslim si že nekecaj, jelikož mu několikrát volal i ten můj mechanik a ptal se zda to nejde nějak obejít a bylo mu řečeno to samé, a jsou to lidi co se dobře znaj..
osobně bych řekla že všechny ty ceny co tu uvádíte tak jsou buďto za samotnou membránku, nebo za membránku s korektorem + práce (těch 6,5tis jak tu někdo psal) ale nikdo už nědělal tu generálku čerpadla... což si myslim že je v tomhle případě nezbytný..