Snad nevadí, že se sem vetřu se svýma mrňousema
. Ale tak nějak mi přijde supr, že si tu člověk může popořadě prohlédnout změny postupem času
Mé první vozidlo bylo Ford Scorpio MkI facelift, r.v. 1990, motor : 2.0 DOHC - 88kW, výbava : CLX + winter paket (samosvor, vyhřívané přední okno, mlhovky ), stříbrná metalíza.
ze začátku vypadal nějak takhle (tady už s bílýma blinkrama a "laďákem")
pak jsem se konečně odhodlal a předělal švihadla na elektriku spolu s výměnou komplet Ghia interiéru včetně sklápění zadních opěradel, osvětlení prostoru nohou a nástupního prostoru ...
foto před (na foto už je spodek palubky + loketka z Ghii, chromované vnitřní kličky z 85 r.v.)
foto po, na kterých je vidět kožený 4ramenný volant, který jsem sháněl 5let ....
pak přišly na řadu další věci - plynové vzpěry kapoty, komplet zadní světla z mezitypa, trošku audio atd...
ale jelikož jsem taky pořád nespokojen, tak jsem po 6ti letech ježdění zase začal vymýšlet blbosti a věci co mi přád chyběly ...
(kola s jinou roztečí jen na zkoušku ...)
ale zároveň přemýšlel co dál, protože mě pořád chyběl 6ti válec ... takže nakonec to po několikaměsíčním rozhodování a zvažování dopadlo pořízením jednoho z mých snů a místo Scorpiu zabralo:
BMW 528 (taky má modrobílej znak
), r.v. 1996, 142 kW, manuál, trošku lepší sociálka a hlavně 18" kola, kterým prostě nešlo odolat ve spojením s 3cm snížením a barva tmavě zelená metalíza, kterou sem neměl nikdy rád, kupodivu tenhle odstín se mi moc líbí
nějaké to foto po přivezení a naleštění
pak už mě to zase chytlo a začalo se ... brzdy
přední světla byly zmatnělé a navíc po rozebrání i rozpadlé (čímž jsem si opět potvrdil "kvalitu" Hella světel
) tak se pořídily rovnou čočky s AE, budíky dostaly trošku chromu ....
zatím poslední změna instalace xenonů 6000K
a na závěr ještě winter look (předchozí zima na 15", což bylo fakt šílené
, letos na 16")
tak snad Vám nebude vadit, že jsem se sem s tim nacpal