Nazdárek ve spolek!
Nedávno (měsíc a něco) jsem si koupil
Esco (3dv., 1.4, 55kW, r.v.95) a nějak se mi nezdá výkon motoru.
Auto velmi málo táhne a přesto, že maximálka má být 169, tak ho přes 120 nedostanu... Prostě jedu na pětku s 3.5 tisícema otáček a na tachometru 120 a víc nic - dál už netáhne.
Už měsíc studuju tohle fórum a nenašel jsem stejný problém, jako mám já (
otáčky mi nekolísají, motor nechcípe, prostě jen slabý výkon).
Ještě pro upřesnění -
maximální počet otáček, které z něho dostanu při jízdě je
4500 (při libovolném rychlostním stupni). Zašlápnu pedál a při 4000 přestane auto táhnout a na 4500 se zastaví.
Maximální počet otáček při vyřazené rychlosti je
5500 (a postupně klesnou na 5000). Takže když sešlápnu spojku a plyn zároveň, otáčky jdou na 5500 a klesaj na 5000 (
JE TOHLE NORMÁLNÍ STAV?).
Spotřeba se pohybuje něco málo přes 10l (což je dost, ale občas to prostě honím na těch 4000 otáčkách, protože to jinak skoro nejede).
Dělal jsem diagnostický test za pomocí diody (díky tomuto fóru) a při vypnutém motoru je to 111 (ok) a
při nastartovaném motoru je tam jediná chyba - snímač HEGO (LABMDA-SONDA) diagnostikuje chudou směs. MŮŽE ODCHÁZET LAMBDA?
Co se týče vzduchového filtru - je nový; Kola mám 15" (205/50/15).
Opravdu jsem z toho špatný
- běžně se mi stává, že na mě blikají dálkovýma škodárny 120, že mám přidat.
NENAPADÁ VÁS NĚCO? CHYSTÁM SE NA DIAGNOSTIKU V NĚJAKÉM SERVISU, ALE JEŠTĚ JSEM TO CHTĚL ZKUSIT ZDE...
PIŠTE JAKÉKOLIV NÁPADY NEBO POSTŘEHY (hlavně mě zajímá, jestli se vám otáčky chovají stejně jako mě).
KDYBY SE TAKÉ NAŠEL NĚKDO S TÍM LAMBDA-BLIKACÍM-UDĚLÁTKEM-TESTEREM POBLÍŽ OSTRAVY, MOHL BY MI NAPSAT? RÁD BYCH OTESTOVAL SVOU LAMBDU, NEŽ SE S TÍM DOPLAZÍM DO SERVISU
Diky za vaše postřehy...
Hans
Mrazik - priste prosim o napsani normalniho prispevku a ne tenhle balast s velkejma a malejma pismenkama a ruznyma velikostma !!!