Zdravim,
Chcem sa opytat najma fergusona lebo mam pocit ze mame podobny problem, no i inych ak maju nejaku skusenost ci napad:
Mam C-MAX-a s 92kw 1.8 benzinom. Kupoval som ho ako jazdenku ked mal cca 170000km (kupovane na SK a prevadzkovane na SK a servisovane na SK takze myslim zeby nemalo byt pretocene ale clovek nikdy nevie...). Od zaciatku malo problem a3 za studena moc ochotne nezaberalo, ba zdochynalo napr. ked som hned po starte chcel odbocit na krizovatke, t.j. uvyradil som rychlost, otacky padli na volnobeh a znovu chcel zrychlit.
Chcel som to vyriesit pred nainstalovanim LPG no v autorizovanom servise len preplachli palivovy system. Skusal som aj neautorizovany servis, skusali menit skrtiacu klapku, podtlakove relatka, no nic neopravili ani neporadili.
Tak som to teda vzdal ze to neni nejaky moc velky problem s ktorym dokazem zit a nainstaloval LPG.
Po urcitom case sa problem zhorsil: ked som nastartoval auto tak obcas po chvilke zdochlo, ba i dvakrat za sebou. Kym sa nezohreje tak pridanie plynu ho vyslovene dusi akoby som brzdil, ked horko tazko prejde nejake tie otacky, cca 2000 tak odrazu sa chyti a vystreli dopredu. Z vyfuku smrdi nespaleny benzin. Motor trasie akoby nefungoval jeden valec - ked sa vytiahne kabel zo sviecky tak sa nic nezmeni no nie je to vzdy ten isty valec...
Tvrdili mi ze su zanesene trisky, ze sa to kvoli LPG stava tak som vcera dal vycistit trisky + vymenili vraj nejake sitko na nadrzi a dali prec vsetok stary benzin a naliali novy. Otestovali aj palivove čerpadlo, prietok je vraj na hranici nominalnych hodnot: 3 deci na 3.6 baru (taha 6,5A).
Tato posledna procedura existujuci problem zhorsila a to podstatne. Rano mi nechcel nastartovat, asi az na 5-ty krat sa chytil, za jazdy trha, plynovy pedal nechyta, po zohriati je to tak na 90% ok, i ked po zastati na krizovatke sa dost lenivo rozbieha.
V ziadnom servise mi nevedia diagnostikovat problem, len napoja na pocitac a vyhlasia ze diagnostika nic nehovori (predpokladam ze sa pozeraju iba do pamate zavad, ciselnym hodnotam a priebehom zo senzorov asi nerozumeju a ani sa im nechce ich analizovat) a teda ze ani oni nevedia v com je problem. Nerozumiem ako osoby ktore su na to skolene nevedia zistit v com je problem (asi maju dost jednoduchsej prace s vymenou oleja a brzd a nemaju za potrebu za unuvat testovanim a uvazovanim) a uz som z toho zufaly.