balu píše:
Pro ty , kteří určité názory přirovnávají k hospodským kecům, nechť si přečtou ten úvodní článek a neutíkají od tématu, a těm co tvrdí, že když vlítnu do stejné kaluže stejnou rychlostí 175 a 195 gumou , a obě se budou chovat stejně, ať odevzdají řidičák, takové bych nerad potkal na cestě.
Balu prijde mi, ze jsi nejak vytekl z nasich argumentu, ktere mame jen a jen z praxe. S tou kaluzi je nutne specifikovat co to je za kaluz, jak je hluboka, jak je siroka, teplota atd. a hlavne jake pneu do te kaluze najedou, jakou maji hloubku vzorku, jaky maji vzorek atd., protoze jinak je to jen blaboleni o nicem. Klidne ta 195 bude lepsi nez 175, protoze ta uzsi ma debilni vzorek a spatne odvadi vodu. Pokud jsi zaznamenal, ja pripustil, ze v hluboke kaluzi ta 175 guma prorizne tu vodu snaze (pokud bude mit stejny vzorek jako 195), ale do teto kaluze ja najedu parkrat do roka a kvuli tomu mit uzsi gumy je blbost, kdyz vim ze v zatacce se zlomi a hrnu se ven do stromu.
balu píše:
Nejsem sváteční ani pomalý řidič, mnohým z vás by se při zatáčkové partii sukovaly ruky a já bych si ještě zapaloval cigaretu, nikoho nepodceňujte.
Nikdo te nepodcenuje, v zadnem prispevku jsem to nezaznamenal, ale na pneu 175/70 R13 nejde byt zavodnik, at napises cokoli. Mozna na rovine, ale jak prijde zatacka, musis brzdit driv a na mensi rychlost nez na 195/50 R15. To je proste realita. Nehlede na to, ze rozdil v akceleraci neni natolik veliky, aby jsi na vyjezdu ze zatacky ujel. A uprimne, ta tva veta o zatackovite trati a zapalovani cigarety mi prijde spise k smichu.
balu píše:
Byla možnost na letišti Kámen, po netu každý jezdí jako Niki Lauda,motor tuní ostrou vačkou , a přitom ve zkutečnosti nemá 130kč na olejový filtr. Gumy , samozřejmě značkové kupuje s dvěma milimetry ve frcu za 200Kč a své zkušenosti plácá z vyprávění druhých . A těch , co se bili v prsa já mám 205 Michelinky , jsem King , kdo je víc, jsem již viděl omotaných kolem stromu dost , Bral jsem toto téma jako rozumnou debatu názorů a zkušeností, ale nějak se to začíná bavorovákovat, okamžitý atak kdo nejezdí min, na 195 si vlastně ani nezaslouží jezdit v Escu.
Tak tohle uz je asi vrchol tve urazene jesitnosti. Podivej se jeste jednou co jsi napsal a stale si za tim stojis i po tom, kdyz se podivas kdo vsechno prispival do tohoto tematu ? Treba ja o sobe tvrdim, ze jezdim rychleji a ostreji a zapadam tedy do tveho popisu ? Ano o spouste lidi nekde venku na ulici se tohle da rict, ale oznacit takto lidi, kteri sem napsali, to jses bud zhulenej nebo pod vlivem.
Jinak jestli jsi si vsiml, ja od zacatku psal, ze na gumach nesetrim a kupuju vzdy nove a treba u 16" jsem psal primo znacku a typ pneu. Mimochodem v rozmeru 195/45 R16 me stala jedna guma 2000 Kc.
Takze upustit paru a obcas si pripustit, ze i lide kolem tebe muzou mit obcas pravdu a ty se mylis.