ja se svym escem v zime jezdim tak za 12 a v lete tak za 9-10 v kombinovanym provozu.je pravda ze to moc nesetrim a obcas na to slapnu.jednou mi rikal kamos od autorizovanyho forda,ze si zakaznici stezujou ze jim to na 100km zere o 1-2L vic nez je udavano od vyrobce.tak sem trochu patral na nasel tohle.
....bla bla bla.....udaje o emisich CO2 a spotrebe paliva uvedene v tabulce nepredstavuji zaruku,ze tyto tyto hodnoty budou dosazeny u vsech vozu tohoto typu .vsechny udaje jsou namereny u vozidel se standartnimi koly a pneumatikami,nahradni nebo pripúlatkova kola mohou mit vliv na emise nebo na spotrebu paliva.POZNAMKA:vsechna vozidla maji 5ti nebo 6ti stupnovou manualni prevodovku krome modelu s automatickou prevodovkou.....bla bla bla.......MESTO:vozidlo absolvuje po studenem startu v laboratornich podminkach trasu 4km ruznymi rychlostmi,pricemz maximum je 50km-h a prumer 19km/h.MIMO MESTO:test nasleduje okamzite po skonceni mestskeho cyklu a sestava se z trasy dlouhe 7km jejiz polovinu absolvuje stalou rychlosti a druhou polovinu ruznymi rychlostmi(pri maximu 120km/h).KOMBINOVANA:prumer z obou predchozich mereni,vypocitany z ppmeru vzdalenosti obou tras.
uf to je sloh.......tohle sem nasel v oficialnim katalogu na novy mondea ,ale uplne to samy se pise i ve focusech!chci tim rict pokud tam mate siroky kola a jezdite jako prasata
tak jako ja,pak se nedivte ze to ,,zere,, je fakt ze kola na spotrebu maj hodne velkej vliv ,ale i styl jizdy!takze spotreba kolem 10ti litru je podle me normalni.nehlede na to ze ty auta co mame sou 10 a vice let stary,takze zadnej div!takze udavana spotreba 7 litru je v laboratornich podminkach a ta se ve skutecnem provozu neda napodobit!takze bych to moc neresil!hlavu vzhuru,jezdete na kole nebo chodte pesky