No mi je jasny ze ve fordu jsou wojebavky. Byl jsme tam na diagnostice kuli airbagum..jestli jsou ok, protoze nesvitila pri zapnuti klicku kontrolka a to auto jsem zrovna koupil.
Dam dam teda 1000,- system airbagu je pry ok, jen praskla kontrolka asi + dostal jsem i papir a byl jsem v klidu.
Po 2 mes vymenim kontroku v pristrojovce (byla opravdu praskla, proto nesvitila) a ejhle....kontrolka porad blikala dokola. Chybove hlaseni. Tak zas jedu do forda...ukazuju jim to...a voni svine, ze to zas musi na diagnostiku...dalsich 1000,- !!!!
Tak jsem se nasral...nesel si jinej servis, ktery delaj servis fordu... a hned vedel o co slo. A behem 5min zjistil ze nemam napinak (soucast systemu air bagu) v sedacce spolujezdce. Sehnal novej napinak..nechal jsem tam 500,- a vse bylo ok!
Pointa je v tom, ze tu sedacku tam vymenoval predchazejici majitel. Tudiz, kdyz jsem jel do origo forda..ten napinak tam uz nebyl a ten system proste funkcni byt nemohl. Takze fordaci to pekne wojebali a jeste mi na to dali papir, ze je to ok.
No preber si to
Takze ti radim..koukni se po nejakem servisu, ktery dela fordy. Rekni jim co mas za problem. Oni ti projdou auto..cca hodinka prace si myslim a urci mozny problem. Podle toho se pak zarid. Kdyz pojedes do fordu..tak je predem jasny, ze ti udelaj dalsich 5veci kolem a uplne treba zbytecne...coz by se mohlo prodrazit.