Zdravím Vás, mám problém s motorem, turbem nebo kdo ví s čím
Mám mondeo, 2001, 2.0 TDdi, viz podpis. Problém je následující:
jedu, všechno je v pořádku, motor nehluší, krásně táhne, ale najednou v tom drobátko cukne, tak že spolujezdec to ani nepostřehne, a od té chvíle motor nemá výkon. Sešlápnu plyn na podlahu a zrychlení žádné, ale vůbec žádné!!! Když přidávám plyn hodně zvolna, tak to tak trochu jede. Najednou je turbo takový hlučný. I normálně je sice trochu slyšet do kabiny, ale začíná to až na 1900 otáčkách, při tom problému to tubro hlučí pořád, i při nízkých otáčkách. Spotřeba jde zákonitě nahoru, protože tomu musím strašně šlapat aby to jelo. Do kopce musím podřazovat, což bylo před tím něco nemyslitelnýho. Zajmavá věc ale je, že když motor vypnu a hned zase nastartuju, všechno je zase v normálu a O.K., ale bohužel jen na dalších pár km, někdy 10, někdy 50. Byl jsem s tím na diagnostice. Jedna neukázala nic a druhá ukázala chybu (už nevím přesně jak to bylo) o nedostatečném plnícím tlaku. Ten mechanik říkal že je to na 100% špatnej regulační ventil plnícího tlaku turba, že se občas zasekne nebo co. Chybu vymazal, chvíli to bylo dobrý, ale je to tu zase. Dneska se chystám ještě na jednu diagnostiku co z toho vyplyne.
Taky říkal, že kdyby byly třeba špatný vstřiky, čerpadlo nebo turbo, že by mu to PC určitě ukázal a že tyhle věci jsou tedy O.K., což mě hrozně uklidnilo. Je to pravda nebo je možný že by to diagnostika přehlédla?
Nemáte s tím někdo zkušenost? Tím myslím i s diagnostikou i se strátou výkonu.
Díky za rady