Takže už sem ze svýho eska zoufalej, vždycky po nějakém úkonu mi svitne naděje, že příčinou onoho cukání motoru je dotyčná věc, ovšem brzy mě to z ní vždy vyvede. Už nevím co s tim. Kabely sem dal nový, svíčky by měli být OK, snad teda. Jelikož to auto je na doježdění, tak do toho nehodlám kupovat nic nivýho.
Asi abych popsal svůj problém, jenž je zde na fóru milionkrát probíranej.... Motor startuje naprosto bez problémů, ať je teplo, ať je mráz. Ale jakmile se rozjedu a pokusim se trochu zaaxcelerovat, tak začne cukat, někdy víc někdy miň, ale jizda je málokdy plynulá. Sešlápnout plyn mi nejde takřka vůbec při kvaltu, jedině se spojkou a hrabačky, ale rychlý rozjezdy jsou udušený. Tohle chování motor má od 1500 do 2700 ot/min. Nad 3000 už to ani neškytne. Po několika bezesných nocích a pročtených večerech zde na fóru sem vydedukoval že možné závady mohou být následující, nemám ale vyhovující prostory pro hrabání se v autě, tak nejdřív zvolím teoretické vyločení závad a poté zbytek zkusím nějak díát do kupy v praxi. Jo a ještě mi motor občas škubne na volnoběh, ale ještě mi snad nechcíp, vždycky to vytočí a jede si na cca 1000 ot/min spoko
Takže za
1. Lambda - odpojil sem ji a auto jelo najednou suprově. říkal sem si že teda závada je v lambde, dám novou a bude to super. Další den sem jel do školy, taktéž vše super, ale po škole se mi motor začal srát jako za starejch časů. Tudíš to kvalifikuju, jako dočasnej renonc ze strany onoho výpadku, kterej zapomněl mi znechucovat pocit z řízení!
2. Katík - prej tohle může dělat katík, kterej je už v prdelce. Jenomže podle mě bych nemohl motor točit do otáček, kdyby to bylo katalizátorem ne?
3. Čidlo teploty vzduchu co je pod filtrem (teda doufám, že je to ono) tak to prej když se odpojí, tak auto normálně jede, takže tim by to dle mýho taky nemělo bejt.
4. Filtr paliva - jelikož to jde vytočit bez problémů do otáček, tak předpokládám, že v tom taky problém nebude.
5. čidlo škrtící klapky - prý je někde na plynu na motoru, já tam ale nic co by mi připomínalo potenciometr nevidím
6. Škrtící klapka - nevim kde je.
Jo a ty kabely - když mi dávaj jiskry v pohodě, tak by v nich snad neměla bejt závada ne?
Jestli sem něco vynechal tak mě doplňte.
Už mě to auto pěkne sere, takže sem se všema konstruktivníma radama...