Tak se podívej.....ten můj rádoby zlepšovák s filtrem je možná k nečemu, odhaduji dle toho jak moc jezdíš.....časem se ucpe sračkama a budeš tam kde si....pořád vymýšlím jak ty hadice zrušit nebo nad nějakým jiným filtrem....
Ale pokud chceš si pořádně vyčistit sací trakt tak:
Vytáhni ventil odvětrání klikové skříně....ponoř do benzinu a vyčisti....potom jdi po hadici, která jde od ventilu..zkontroluj všechny spoje a samozřejmě všechny hadice, které jdiu do plast.sání...zda-li nejsou zpuchřelé nebo popraskané..velkou pozornost dávej konci hadice, která už vstupuje do samotného sání...velmi často se tam hadice zlomí a není tam řádný kolýnko......
Potom vytáhni volnoběžný ventil ... a udělej s ním co s ventilem odvětrání klikovky.
Pokud chceš vytahovat sání...nachystej si tak jednu větší milku...
....sundej kryt airboxu...zkontroluj filtr,popř.vyměň....sundej MAF a vyčisti....sundej plastovou rouru co jde na škrtrící klapku...po cestě máš ventil čidlo nasávaného vzduvhu...taktéž pročistit.No a objeví se před Tebou klapka.....bovden co jde do něj chtneš u toho plechu před klapkou otočíš doleva on se ti uvolní...potom vytáhneš lanko z klapky...Torxem povolíš klapku vytáhneš ji a vyčistíš,bude plná karbonů....
Jak tohle budeš mít dole mrkni dovnitř sání....pokud tam bdež mít louži čehosi....tak už je jen na Tobě jestli to chceš sundat nebo ne.
Sání drží na osmi šroubech....,ale před tím si odmontuj vstřiky drží na 3 šroubkách a dej si je bokem.....
No a když budeš mít povolené sání , tak to musíš tahat ven stylem naše vaše
Já když to tahám ven tak si kleknu na víko ventilů..jako kdyby si se svíjel v křečích břicha .... jinak když jsem nataženej tak mě kur...ky bolí v zádech.....
Hodně štěstí a nervů...ale jde to celkem v klidu....neboj se toho...
Práva a změna počtů šroubů vyhrazena.....velikosti šroubů radši nepíšu..viď Wizzy....