Je treba si uvedomit, ze LPG jednotka ma na vypocet koeficientu delky vstriku pouze 2 hodnoty (tedy ve vetsine pripadu). Jsou to otacky a podtlak v sacim potrubi. Takze nikdy nebudes mit krasne adaptace. Proto se plyn snazim vyladit (sbiram body do modelu) v typickych otackach (u me 2.000 ot) a zbytek musi zvladnou benzinova ECU.
Mimochodem, Magic ma od nejake verze FW i automaticke adaptace (pokud jsem to dobre pochopil, tak to vlastne za tebe po nasbirani urciteho mnozsti LPG bodu do mapy macka tlacitko "Adjust", tedy velmi jednoduse receno). Ale ja jsem tomu nejak neprisel na chut. A kdyz kouknes do manualu, tak tam pisou, ze se to ma zapinat jenom na nastavenem modelu (rozumej spravne nastavenem). Idealni by samozrejme bylo, kdyby LPG jednotka brala data i z lambda sondy.
K volnobehu - kdyz dojedes, tak nech auto aspon 5 minut (nejlepe 10) bezet na volnobeh bez zapnute klimy, radia, ... proste bez zateze (je to kvuli tomu at se ti upravi dlouhodobe adaptace pro vonobeh podle benzinu a mohly se pouzit pro nasledny studeny start). Pokud na druhy den budes mit problem se studenym startem, tak problem neni v plynu. Pokud ano, tak upravit body P1 a P2 (viz prispevky drive), samozrejme v koordinaci s diagnostikou.
Krtek-NA píše:
Když jsme to naladili, tak cca 300 km OK, potom už jen zhoršování.
Muzes to trosku rozvest. Nejak mi to nejde do hlavy. Jedine co me napada je, ze jste meli rozhozene/vymazane dlouhodobe adaptace a pak hned nastavovali. Dulezite je s autem pojezdit na bezin. Treba tech 300 km by melo stacit at se nasbiraji spravne hodnoty do dlouhodobych adaptaci. Pak vymazat mapu pro benzin (a vlastne i pro plyn) a napred nasbirat body pro benzin (dle manualu: nastavis si typicke otacky a pekne pro jednicku chvilku drzis v nastavenych otackach a opakujes az do nejvyssiho stupne, ja tomu treba pomahal i jizdou do kopce a ruckou
To abych dostal motor do vetsi zateze a nasbiral body pro vetsi rozsah). To same opakovat pro plyn a mackat tlacitko "Adjust". Postup pro plyn opakovat dokud jsou body pro LPG mimo benzin. Nejlepe se to dela tak, ze misto adjust zmacknes "nastav model" a pak ulozit. To ze mas spravne nastaveno poznas tak, ze se ti neposouva model vuci puvodnimu nastaveni (puvodni nastaveni je tusim zobrazeno tenkou carou), prijde mi to presnejsi nez koukat do modelu.