Ahoj, protoze reseni neznam, napisu ti aspon par postrehu k problemu co jsem tak ruzne pochytil.
1. U prvnich mondei Mk3 byl tusim nejaky problem s benzinovou pumpou, meril se tlak paliva po nejaky dobe stani a pokud klesnul pod nejakou hodnotu, tak se menila. Najdes to spis na uk forech jako
http://www.talkford.com. Teoreticky by se aut r. 2005 uz nemelo tykat, ale kdo vi
2. Jezdis na LPG,
tady nekdo psal, ze mu neco podobneho delaly podpalene ventily.
3. Nedavno se neco podobneho, ale pro teply start resilo na fordiag
foru. Reseni byla opet palivova pumpa.
4. Ja mam celou dobu (uz 4. rok) na tomhle mondeu problem s kolisanim otacek pri studenym startu. Aktualne to resim tak, ze studenej motor startuju s trochou plynu. Tlak paliva se mi nepodarilo zatim zkontrolovat - nemam ventilek na railu, potreboval bych asi nejakej specialni merak/redukci. Kompresni tlaky jsem meril vloni a byly pekny. Opet tam byl nejakej problem u prvnich mondei, kterej se resil updatem softwaru, ale soft mam posledni a stejne mi to dela. Zapalovani mam vymeneny komplet (kabely, svicky, civka), tak uz snad jedine neco s palivem nebo volnobeznej ventil. Ten jsem kdysi cistil, ale nevyresilo se to. Mozna by to vyresil novej, ale nejak mi to zatim nestalo za investici 3k s nejistym vysledkem. Trochu se to zhorsuje, ale pomalu...
5. Existuje taky problem, ze auto naopak podruhy nechce chytit, treba
tady.
6. Jestli chces, tak namer fordiagem studenej start - treba RPM, buzeni volnoventilu, MAP, TPS. Ja mam taky neco namereno, tak muzem porovnat jestli na neco neprijdem