Zdarec všichni ropáci.
Tak se mi konečně podařilo změřit dlouhodobou spotřebu, nebo spíše kolik to skutečně papá.
Byl jsem na dovolené, ve dvou lidech, našlapaný kufr věcma, na střeše dvě kola a spotřeba 7,5L. Najeto něco po dálnici a část po okrskách, a občas i klima. Není to málo ale myslím si že ani mnoho, ale srovnávat to z TDI Oktávkou to asi nejde, že....
Mám pocit že největší problém se spotřebou u tohoto motoru je v tom že počítač přesně neví kolik teče skutečně do čerpadla a dále. Sice to má pár čidel,a některé řídící prvky ale to má vliv jen na klepání a jen částečně to ovlivňuje výkon. Na čerpadle je totiž i tlakový regulátor ovládaný tlakem turba, a ten když se odstaví, tak motor sice skoro netáhne, ale taky nedýmí. Když jsem ho připojil tak motor jede skvěle ale zase někdy dýmí. Myslím si že je to tím, že čerpadlo vstřikuje velké množství paliva které pak motor nemůže spotřebovat, a tím pádem i roste spotřeba. Protože podle plynu a dalších čidel si řídící jednotka myslí že má přidat palivu, a dále tlakem z turba je přidáváno další palivo- součet je jasný - vyšší spotřeba a vyšší kouřivost
Jednotka totiž nemá informaci kolik tam skutečně toho paliva teče. Tento typ motorů funguje pokud jsou všechny důležité součástky v pořádku, jakmile se některá rozladí tak to začne dělat blbosti. To ale je si myslím problém i dalších typů motorů.
Nemá proto někdy zkušenost z výměnou toho tlakového regulátoru na čerpadle? Myslím kolik to stojí a podobně...
Díky za tipy.