takže eště jednou,netvrdim že to nemůže být jen jedna závada,ale mě se tyto dva problémy objěvily časově nezávisle,tudíž soudim že se jedná o dva druhy závad.
teplý motor (po cca 10km): krátké zaváhání a vystřelení otáček k výšinám - vše do 1 vteřiny ....tohle mi dělá mondeo od podzimu 2008 nezávisle na teplotě,jak za studena tak za tepla.za doprovodu onoho syknutí které považuju u motoru slyšitelné za normální z důvodů funkce sání,jen mi přijde divný že je tak silný že ho slyšim i vevnitř.nedělá to při pomalejším(pozvolném) přišlápnutí pedálu.jen při prudkém.jízda bez jakýchkoliv problémů,volnoběh taky bez problémů.
studený motor (po nastartování po šichtě): zakuckání, pokles otáček pod 500, nejisté váhání (a někdy i zdechnutí), vystřelení otáček k výšinám - vše kolem 3-5 vteřin....tohle je závada kterou sem měl na vectře,toto se odehrávalo při každém sešlápnutí plynu.už si nepamatuju jestli to bylo závislý na teplotě,ale asi to dělalo taky studený i teplý.jízda pak už asi byla tak nějak normální,možná snad trošku línější,volnoběh nevim.vyřešeno výměnou váhy.
cukání za jízdy za studena.... druhá moje závada na mondeu se provila až letos s nástupem zimního období.studený motor(třeba i po týdnu) nastartuju bez problémů téměř a drc,volnoběh má otáčky který má mít a nijak nekolísá.bez problémů se rozjedu(žádný cukání) vyjedu na 1-2 stupeň z parkoviště ale jakmile pak přidávam víc abych mohl přeřadit na 3 tak to škube že by ze mě vytřáslo duši.to samý na 4.až po ujetí cca 0.5km se to zklidní a další jízda je už v pořádku.když při tom škubání šlápnu na spojku,motor se zklidní a volnoběch je stále tak jak má bejt.když bylo teplejší počasý(možná když nebylo vlhko) tak to nedělalo.
k těm svíčkam - densa sou srovnatelný s NGK,ale NGK vyjdou o něco levnějš
Mike.M - zcela tě chápu,taky nejsem nějakej pracháč (hlavně v zimě) a je mi jasný že 1200-1400 za svíčky je dost.onehdá sem si takle taky povzdechl před známim a odpověděl "tak sis neměl kupovat forda,ale škodovku vo.. " takže asi tak.lecos se dá ošulit,ale někde holt se musí sáhnout hloubš do kapsy no