Dodo píše:
Zdravím, podělím se s Vámi o zážitek s Ford Rašino Brno a hadicí od ventilu. Přikládám větší část emailu:
Dobrý den
musím vyjádřit nespokojenost s tím, jaký mi byl vyhledán náhradní díl na můj vůz a následně dodán.
Dle emailové komunikace (viz. níže) jsem požadoval hadici, která vede od regulačního ventilu (ventil odvětrávání klikovky-ten byl správně označen FINIS 1065894).Jelikož mi bylo sděleno, že se vedení skládá ze 2 hadic a kovové trubky, požadoval jsem hadici, která je nejblíže bloku motoru tj. nejdále od ventilu.
Samozřejme jsem dodal VIN vozidla.
Objednaný díl jsem si vyzvedl, na faktuře má FINIS 1037217.
Rozhodl jsem se hadičku vyměnit, k hadici je velmi špatný přístup tak jsem neměl moc možnost před koupí příliš zkoumat jak originál vypadá. Však jsem se poradil odborníky a dodal všechny informace.
Zjistil jsem, že zakoupená hadice má sice stejný průměr, ale je delší. Nevadí, je to hadice, tak jsem ji zkrátil. S velkým usílím jsem vymontoval původní hadici, bohužel jsem ji musel vytáhnout násilím, tak jsem ji poničil a tudíž krok zpět již nebyl možný.
Ale k věci - původní hadice je už z výroby vyrobená do tvaru "L", ale zakoupená je rovná, čili když se ji tam pokusím nasadit a zlomit do tvaru písmene "L", nejen že různě pruží, ale hlavně má tendenci se lámat a tím se uzavírat. Prostě tam chybí kolínko. Sice to nějak funguje, ale moc se mi to nelíbí.
Z původní vymontované hadice opisuji číslo: 928F-6N664-JB
Tak by mně zajímalo, jestli stále trváte na stejném typu hadice nebo existuje správnější náhrada.
To že jsem zbytečně vyhodil 321 Kč, o tom už nemluvím.
A kde jsi sehnal to kolínko ? Hadici bych pouzil tu co jsem koupil, jen sehnat vhodné kovove koleno.