kaja123 píše:
Ahoj v tomhle pocasi mi zacali zlobit nak brzdy spise zadni rano kdyz jedu do prace tak pri zabrzdeni se ozyva ze zadniho kola treni musim parkrat dat nahoru a dolu rucku a pak se to povoli a jsou i dny kdy to dela skoro celej den diky za radu ja tipuju pakny nebo loziska diky
Ahoj, přišel jsi už na něco ?
Mně to dělá (? poslední půlrok ?) úplně to samý a postupně se to zhoršuje !!! Jen s tou ručkou jsem to ještě nezkoušel - mně to přestane, když parkrát trošku víc zabrzdím. Původně jsem si myslel, že mně rezne buben a že se ta rez vždycky obrzdí. Ale dělá to, i když auto od poslední jízdy stojí třeba jen hodinu a to se mně nezdá, že by to tak rychle rezlo.
Rozdělané jsem to neměl, ale při úvahách, co by to mohlo být, se dá vycházet z následujícího:
- Nesouvisí to s předníma brzdama - mám je komplet nové (destičky, kotouče) od října 2007 a dělalo to před tím i potom.
- Ve výše popsaném problematickém stavu to (po obrždění cestou tam) v pohodě prošlo technickou - osobně jsem to viděl na válcích a i vzadu to brzdí symetricky a bez problémů !
- V říjnu 2005 vyměněno kompletní obložení vzadu + samostavy ručky a zbroušeny bubny. (O té doby najeto ani ne 20 tis. km.)
- V červnu 2004 vyměněna ložiska v obou zadních kolech
Tak mně napadá, že by mohla do bubnu prolínat brzdovka a hučí to, dokud se to brzdícím teplem nevysuší ??
Budu se muset podívat, jestli neubývá - ale obávám se, že únik může být jen v neznatelném množství