Pepa z depa píše:
Včera se mi stala docela neprijemna vec. Sednu do auta, otocim klickem a nic, kontrolka imobilizeru stale blika. Po chvili jsem to zkusil znovu a vse OK, normalne jsem dojel domu. Vecer potrebuji znovu odjet a znovu stejny problem, ale tentokrat ani po opakovanych pokusech se to nepovedlo. Zkousel jsem ostatni klice (4), prohlidnul pojistky, odpojil na cca 5 minut baterku a stale nic.
Mam tam jeste jeden imobilizer+alarm+DO, ale ten normalne funguje a hlavne by s tim nemel mit nic spolecneho (odpojuje palivove cerpadlo).
Volal jsem znamemu, ke kteremu to dnes odtahnu a ten rikal, ze muze byt v haji nejaky dratek v krouzku u zapalovani, ktery cte kody z klice.
Stalo se vam nekdy neco podobneho nebo nevite v cem by mohl byt problem a na jakou palku se mohu pripravit?
PS: Za dva mesice s tim mam jet do Chorvatska, kdyby se mi tohle stalo tam, tak me prosim odriznete, abych se na tom strome moc dlohou nehoupal a tazne lano si vemte do povinne vybavy. Takze stesti v nestesti, ze se mi to stalo pred barakem.
Teď se mi v průběhu 14 dnů (byly zrovna mrazy) 3x
taky stala divná věc. Otočím klíčem v zapalování a ... vůbec nic, naprosté ticho.
Navíc po tomto zhaslo úplně všechno (světýlko na stropě při otevřených dveřích, ani výstražné blikače nešly) - bohužel jsem si nevšiml, co dělala LEDka pod hodinama. Nepomohl ani jinej z mé trojice klíčů.
Vytáhl jsem klíč ze zapalování, otevřel kapotu a čučel, možná jsem sáhl na kontakty u baterky, ale ty jsou utažené v pohodě, 2 roky jsem s nima nic nedělal. Po chvíli začly varovné blikače, které jsem při zkoušení nechal zapnuté, blikat. Otočil jsem klíčem v zapalování, baterka točila jak blázen a auto hravě naskočilo jako vždycky. Jen rádio chtělo znovu kód.
Může být výše popsané chování způsobeno (originálním) imobilizérem ? To jsou tím ovlivněny i třeba varovné blikače ? To se mně nějak nezdá. Ale co to teda mohlo jiného být ? Že by někde něco přimrzlo a proud do startéru by na chvilku úplně vyšťavil baterku ? Na to aby byla baterka špatná mně příjde, že potom točí naprosto v pohodě.