Tak jsem se rozhodl představit vám svůj menší projekt. Začalo to tak , že jsem opět udělal tu chybu a otevřel téma Prodám Ford a tam byl inzerát na cabrio 1,6. Hmm zajímavý docela dobrá cena, pěknej výfuk, ale 1,6tku už nechci, to je slabý jsem si řikal. Ale až po dvou dnech jsem se dočet, že je tam danej motor z RS2000 a už jsem se začal domlouvat na ceně a dopadlo to tak že jsem sehnal podval a vydal jsem se na 300km dlouhou projížďku. No a auto bylo doma. Asi ho někteří z Vás znaj, je to Conovo excabrio.
A teď plány: Chtěl bych z toho víceméně udělat RS2000 cabrio. Motor už tam je, přední brzdy taky, zadní už mam taky jen je zrepasovat a nainstalovat. Exteriér předek RS už je, ještě dát RS kapotu, chtěl bych cosworth masku, nevím, jestli MK V nebo VI prahy, ještě nevím co se zadním nárazníkem. Křídlo žádný nebude. Zadní lampy ve stylu krystal, nebo bílí. Přední bílí blinkry. Potom nová střecha(eletricky ovládaná) a lak.
Kola 15,16 nebo 17.
Co jsem zatím stihl: vyměnit ramena – no ke slovu musela přijít fleksa a trochu přiohnout nápravnici, jelikož tam za tu dobu přirostli. Dále jsem nainstaloval sportovní tlumiče – předek Koni zadek Motorcraft – tuhostně štelovatelný (díky crazy). Jinak auto momentálně protestuje, jde na dva válce někdy na tři. Takže budu tahat novou elektriku, hlavní je že je zespoda kupodivu zdravý. Jenom lehce chycený zadní lemy a okolo nádrže.
Další věc, bude se odlehčovat, tohle auto bude jezdit sprinty, takže například audio jen nejnutnější radio + 4x repro, zadní sedadla asi taky půjdou pryč, přední vyměním za Recara. Na jaře chci aby auto bylo schopný provozu a udělaná kosmetika.
A teď se chci zeptat na pár rad: Co mam dát za kola, asi bych chtěl 16cky z kosy ale nevím jestli je seženu a za kolik. Co si myslíte prahy z MK V nebo VI a co se zadním nárazníkem.
pár fotek: