Ahoj,
Tak jsem se do toho dneska pustil pres 4 srouby protoze momentak jeste nedorazil a lozisko taky ne. Pristup bych nebral jako nejhrosi, s racnou to slo v pohode. Ovsem povolit je, to uz takova hracka nebyla a kdyz jsem na tom lezel celou vahou bal jsem se ze je urvu a to by byl muj konec. Nakonec lehkym poklepem tezkym predmetem a strikanim WD, se to povedlo. Otazka 30minut i s kolem. Doporucuji tuhle metodu pokud nechcete nic delat s loziskem ale pripravte se na to ze ty srouby muzete utrhnout a pak nic jineho nez pres velkou matku stejnak nezbejva. Myslim ze tenhle sroub k tomu nemel daleko aby se utrhl. Doporucuji si sehnat nahradni jestli se do toho nekdo budete poustet nachodniku tak jako ja. Srouby jsou tvrzene M10x25mm
Par fotek brzd
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
Prasatko evidentne neteklo, rucka sla na doraz az drhla jak je videt na foto 6.
Pakny jsou sjete jen tak tak viz foto.
Ohledne celeho systemu bych asi potreboval trochu vysvetleni. Kdyz jsem to mel otevrene a slapl na brzdu guma u prasatek se nafoukla az se ta guma na jedne strane prevlekla a brzdovka mi prskla do oci
Nevim jestli to tak ma bejt nebo ne ale nasadil jsem to zpet a poucil jsem pritelku at na tu brzdu neslape tak z ostra. Dalsi pokusy uz vypadaly dobre ale zdalo se mi ze prava strana prasatka se moc odtahovat nechce a cela ta prava pakna vypadala ze je nejaka zasekla. Jsou ty prasatka v cudu nebo ne ? Dle lajka bych rekl ze dokud netecou tak jsou fajn
To ze to na me prsklo bylo jen tim ze se tom roztahlo ne ? Nechce se mi je menit za neorigo ktere za dva roky odejdou kdyz tyhle vypadaj funkcni. Nove pakny jeste nemam protoze jsem nevedel velikost bubnu.
Samostavy vypadaly docela ciste jeste tam byl naznak medeneho spreje od posledni vymeny paken ktera byla asi minimalne 3roky zpet. Zadna rez foto 3 a 6. Ale neprisel jsem na to jak maj fungovat odtahl jsem je sroubovakem ale pri zatazeni rucni brzdy se nic nestalo. Tady bych docela bral nejake podrobnejsi vysvetleni jak to ma fungovat.
Az do toho pudu priste a budu menit lozisko, pakny atd.. chtel bych bejt pripraven na vsechno. Potrebuju auto kazdej den do prace a ani nemam moznost nekam zajet pro nahradni dily kdyz se neco posere, nemam druhe auto a elit v UK jeste neni
Je tu sice UNIPARTS a FORD ale ty maj prd skladem a technicka anglictina je fakt horor. Rict jim ze chci nove prasatko tak asi na me budou docela koukat
Zatim jsem rozebral levou stranu pravou si nechavam jako prekvapko
Predem moc dik za rady a pripadnou analyzu.