Ještě dodám pár informací z naší "korespondence" s uživatelem Topper
Topper: ahoj,prosim te jen takovy asi dementni dotaz.cetl sem jak si udelal to otevirani ze jsi nasel ten kablik z 5 dveri a pres externi tlacitko napojil na staly plus.to chapu jen nejsem eletrikar tak nevim jak kdyz tam vedou dva stejny kable (bily se zelenym) poznam ktery je ten spravny jak to promerit?a za druhy kde jsi vzal stale plus?diky moc za rady
anthAn: je to asi tak...
*kterej z těch dvou to je jsem zjistil se zkoušečkou (dva dráty, žárovka dvě krokosvorky) jednu svorku jsem ukostřil (myslim že za pant dveří) a tou druhou svorkou jsem "procvak" drát (hodně jsem to zmáčknul, aby to propíchlo izolaci a dotklo se vodiče). Pak jsem zmáčknul tlačítko na otevření kufru to jede přes nějaký relé, který dává asi 5s impulz, kterej mi na těch 5s rozsvítil žárovku. Když jsem narazil na ten špatnej drát, tak jsem preventivně to procvaknutí zaizoloval elektrikářskou páskou.
*Stálej plus jsem našel v nějakým konektoru poblíž toho svazku. Tuším že byl červenočerný (ten konektor) s pěti vodiči rozloženými jako olympijské kruhy. a to + bylo na prostředním vodiči v řadě, kde jsou tři (tuším že byl zelenej s červenym pruhem, ale bez záruky a byl trochu silnější než ostatní to vim jistě)
Topper: tak super to chapu dik moc.ale jeste jeden problem:1)najdu ten staly plus a k nemu pripojim pomoci ty samoresny spojky plus do spinace novyho a z toho spinace dalsi kablik kterej pripojim na ten nalezeny kabel co vede z dveri.a tedka otazka,mam ten kabel precvaknout a napajet na ten co vede ze spinace nebo to mam jen pripojit zase pomoci ty samorezny spojky??dik a nebo muzes napsat jak si ty napojil ty kabely nerad bych pak vyhorel lol
anthAn: já tyhle rychlospojky nemam moc rád, může to oxidovat, vznikat velký přechodový odpory a tak... Já to dělal že jsem kabel povytáhnul od svazku a zapalovačem rozehřál(spíš zapálil) kus toho vodiče
!ale bacha na ostatní dráty! a normálně nehtama to obnažil a další drát k tomu hezky připájil a zaizoloval
(ideální jsou teplem smrštitelný bužírky, ty nemam, tak jsem to vyřešil zase elektrikářskou páskou).
Topper: takze ten kabel co vede z kufru si nejak neprestip?jen si k tomu pripajel ten od spinace??chpu to tak dobre
Topper: tak to mam hotovy a je to fakt super vychytavka!jinak se jeste optam,meril sem to multimetrem a kdyz to slo pres cudlik origo takze to slo jen pri vypnutym motoru tak tam slo do toho odskoku naky 9,9V a tedka tam vlastne pustim na tu chvili tech 12,6?nebude to necemu vadit?
anthAn: [1]jj, drát jsem nepřerušoval, jenom jsem to k němu připájil
[2]já to neproměřoval, ale všimnul jsem si že když to otvíram přes ten přidanej spínač, tak to tam víc "škubne" takže tam jde asi větší napětí, ale nějak to nehrotim, myslim že se s tim nic nestane
Snad to pomůže dalším lidem