Tak jsem o víkendu konečně natáhl nové "trubky" od střešního okna předními sloupky směrem ven ze sloupku.
Jak jsem psal výše, vždy, když pršelo, tak mi kapalo do auta, protože "původní" svod vody od střešního okna končil zhruba po 20 cm a tak všechna voda zkončila v autě. Tak jsem odmontoval tapecírunk nad předními sedačkami, vyndal "původní" hadice - které fakt jsou dlouhé asi 20 cm. Někdo je musel uříznout nebo se v tom hrabat.
Koupil jsem zahradní hadici vnitřního průměru 12,5 mm a délky 5 m a šel se pokusit ji protáhnout slopkem až někam dolu a tam ven ze sloupku. Po delší námaze a pomoci protažení provázku a násladně protažení hadice se mi to povedlo. Akorát jsem nenašel nikde originál vývod, tak jsem musel improvizovat.
Našel jsem víčko na konci slopku ještě jakoby za dveřmi - když se otevřou dveře, tak v dolním rohu sloupku jsem objevil takové víčko a po oddělání tohoto víčka jsem byl ve sloupku a tudy jsem vyvedl hadici. Kolem vývodu jsem to vytmelil silikonovým tmelem a hadici přilepil izolačkou k autu, aby se po zavření dveří nezasunula zpět do sloupku. Doufám, že po čase se hadice "naučí" nový tvar a bude držet i bez izolačky.
Fotky jsem nedělal, protože byla zkoro již tma a teďka celou dobu pršelo. Ale mám v plánu to vyfotit aspoň, jak vypadáa ten vývod ze sloupku.
A to hlavní
Už do auta nekape
Ještě mi ze zahradní hadice asi metr a půl zbyl. A vnitřní průměr 12,5 mm je akorát na nasazení hadice na vývody od střešního okna. Hadici jsem nejdříve sháněl v autopotřebách, ale tam měli jen vnitřní průměr 16, byla taková velká, těžká, gumová a drahá. To ta zahradní je na to ideální