Dlouhý příběh pod parou, aneb jak jsem přišel k windshotu
Zima je pro kabro pěkně nahovno čas. Jen stojí a nic se s ním neděje. Takže jsem rád, že aspoň občas můžu na něm rukama něco dělat.. Včera se vydařilo, ovšem s nejistým výsledkem. Díky panu Angličákovi za azyl, teplo v dílně
Vždycky jsem chtěl jen 2 sedadlové cabrio. Už jen kvůli tomu, abych nikomu nemusel říkat "ne, jedu jen ve dvou, dozadu nechoď".. není to auto na vození party kamarádů.. Navíc, jak je to auto otevřené a každý vidí dovnitř, nesnáším tam bordel. PETky od pití, mikina a různé další kraviny vzadu.. už jsem přemýšlel odstranit zadní sedadla a dát tam jen potaženou desku, ale jsem úchyl na origo stav a bastlit to nebudu.
Dalším aspoektem, proč jsem se odhodlal k níže uvedenému, je taky průvan k kabru. Kdo nezná neví, že v kabru fouká jen zezadu. Nová kabra mají větrnou clonu, neboli windshot. Zábranu z plexi nebo síťky za sedadly v horní části, aby nefoukalo.. Už dlouho jsem po tom koukal, vyrábět jsem to nechtěl, aby to taky vypadalo. Neuchvátily mě síťky za celým operadlem, ale jednou jsem čirou náhodou objevil tohle:
http://cgi.ebay.de/Design-Windschott-fu ... 2eaa18391e Netrvalo dlouho a i přes menší finanční krizi se podařilo tenhle windshot koupit, za čež díky mistru Broukovi. Uchvátil mě tím (ten kryt, ne Brouk
), že překryje zadní sedačky a z auta se stane 2 místný roadster. Celá montážní story začala tím, že volám jen tak Angličákovi, u kterého byla zakoupená clona uskladněna (ještě jsem ji neviděl). Naočkoval jsem ho, ať rozdělá krabici, mrkne na to.. Po jeho odpovědi "co to jee?? jak to patří?? to je diiivnýý.. no nevim.." jsem to nevydržel a vyrazil si na 100km výlet, mrknout na to. Přijel jsem, viděl jsem, docela dobrý. Testovací montáž a .. no.. za ty prachy bych si představoval, že to tam dám a padne jak prdel na hrnec.. No nevím, celkově jsem byl spokojen, ale vadí mi zásadně jedna věc. Jak jsem velkej, mám sedačku vzadu a teď nešlo dostatečně sklopit opěradlo, ta svině clona překáží!!
Co s tím? úvahy nad DODO machinací (dodělej doma) mě donutily včera vyrazit k Anglánovi zase, tentokrát vybaven lepidlem, přímočarkou a dalšíma kravinama. Posilnili jsme se napřed pořádnou THC raketou, aby šla práce pěkně od ruky a nebál jsem se toho. Ten vrchní papundekl je totiž nějaká dřevotříska potažená koženkou, která je přilepená a přicvakaná vzduchovou sešívačkou. Jak ty svině sponky jdou blbě ven.. No, celou stranu kam se nasazuje sklo jsem asi za půl hodiny odsponkoval, odlepil koženku, naměřil, asi 5cm vyřízl.. přilepili jsme kožak, nasadili lištu na sklo, která to drží pohromadě a nechal zaschnout.. Ještě jsem neviděl výsledek, ale mělo by to být ok, nechávám raději řádně zaschnout
Takže se těším na 2sedadlovou káru, kde nebude vidět vzadu bordel, nebude na mě foukat a nebude vidět bordel na zadních sedačkách
Kůůůůr*a já se snad toho léta nedočkááám...