Tak, včera jsme s Igorem z FSC vyndali, rozdělali, vyčistili, zalakovali, poskládali a namontovali zpět pojistkovnici u Turka. Našli jsme uvnitř tři škaredé za oxidované a vypálené místa.
FUJ!!! To byl hnus velebnosti!!!
Napřed napíšu proč?!?
Protože vše souvisí se vším
Koupil jsem si diagnostický kabel od Tomina včetně SW.
Nainstalovali jsme SW do notesu a připojili k autu. Pár minut se tomu moc nechtělo, ale nakonec se vše propojilo a na displeji se začali dít věci. Okamžitě to vyholilo chybu teplotního čidla vzduchu. Když jsme ho vyměnili za jiný použitý hodnoty se výrazně snížili, motor se o něco neznatelně sklidnil.
Omlouvám se, zapoměl jsem napsat, že mám velmi neklidný chod motoru a než se pustím do série oprav a výměn dílu motoru, řekli jsme si s Igorem, že napřed vyčistíme pojistkovnici ať je z čeho vycházet.
Po namontování pojistkovnice zpět do Turka, se po nastarování motor trošku hádal, ale po minutě se uklidnil a světe div se není sice ještě úplně O.K., ale snížila se na volnoběh spotřeba z 2,9 na 1,9 auto tolik nesmrdí a nehádá se tolik jako předtím.
K vyřešení problému bude asi zapotřebí ještě zaslepit EGR (asi odpaluje teplotní čidlo), zkontrolovat svody, první a poslední díl výfuku (tlumič má pěknou díru) a mělo by to být konečně v pořádku.
Asi se divíte proč se zde tak rozvláčně rozepisuji?!?
Protože POJISTKOVNICE U ŠKOPKA je ALFOU a OMEGOU všech problémů.
Proto po vzoru reklam:
Repasy pojistkových skříní u vozu FORD Scorpio starších pěti let, doporučuje 10 z 9 uživatelů
Doufám, že si to všichni členové vezmou k srdci a nenechají se svým miláčkem dále trápit
8. Kája...FS sedan 2,5 TDí 125HP, r.v.1997, automat, tempomat, digi klima, sedačky v plné palbě[b]7. Turek... FS kombi 2,9 Cosworth 24V6, 152 kw, r.v. 95, plná nálož, čumák 986. EX Stařík....FS sedan 2,0 85 kw, r.v. 91 Auto za všechny prachy
5.EX Čárlí.....FS sedan 2,9 Cosworth 24V6, 152 kw, r.v. 96, plná nálož, sv. interiér
4.EX Venca FS kombi 2,9 Cosworth 24V6, 152 kw, r.v. 96, PC, digi klima, xenony 6000K
3.EX FS kombi 2,5 TD 92 kw, 98
2.EX FS RS kombi 2,0 DOHC, 94
1.EX FS kombi 2,0 DOHC, 93