2.11.2009
Zdar Fordáci. Rozhodl jsem se, že si zatmavím okna, nic jsem zde o tom nenašel, tak jsem se rozhodl, že do toho skočím po hlavě a at to dopadne jakkoliv,dám vám to sem, at se vyvarujete stejnym chybám jako já.
Ještě než se někdo bude ptát proč jsem si to nenechal za 3000 udělat dopředu říkám, že jsem studentík a takový luxus si dovolit ještě nemůžu.
Všechno to začlo na netu, kde jsem si objednal folie 50x300 95% zatmavení za 150kč. Není to moc, ale pro mě packala přijatelná případná ztráta .
Přišel den D. Jestli si někdo myslí, že to zmákne sám
tak ho ujištuji, že dvě ruce mu stačit nebudou. Naštěstí jsem měl po ruce dva kamoše, kteří mi v průběhu pomohli.
Nejdřív jsem si udělal nakloněnou desku, která se hodí pro odtékání vody z folie. Poté jsem sklo umyl, hodil na stůl a zhruba ostříhl velikost. Na každé straně jsem si nechal 5 cm.
potom jsem sklo postříkal rozprašovačem s jarovou vodou (voda s par kapkami vody) a přišli na řadu kamoši, každý vzal folii za jednu stranu a já opatrne vespod táhnul ochranou průhlednou folii dokud v ruce neměli jen samotnou tmavou folii. Napli to a pomalu položili na sklo, v tom jsem čapnul stěrku a jel jsem. Vody z toho teklo opravdu hodně. Že jsem zvolil zpatnou stěrku jsem zjistil po pár tazích, když jsem si udělal dvě dirky do folie, proto jsem s těrku obalil látkou a pokračoval, bohužel i obalená dělala čmouhy.
Když jsem vytlačil vodu zespod folie, ostříhl jsem ji. Jenže folie je jako živá, tak to nebyla sranda, snad nějaký skalpel by to příště chtělo.
Nebyl to ale jediny problem, stále se mi u okrajů dělali vlnky, které jsem neustále uhlazoval, pořád a pořád, až byli jenom tři na celém skle.
nešli vyhladit, takže jsem to nešetřil a nalepil přes to lepicí pásku která to stáhla
Takto jsem udělal i druhé sklo a nechal přes noc vyschnout v pokoji. Za 24 hodin folie hezky držela a tak jsem ji zlehoučka,abych neodlepil kraje, zasunul do ogumování. A i když samochvála smrdí, tak si myslím, že na první pokus jsou okna moc hezké.
Ted už jenom záleží na kvalitě samotných folii. Co s nimi udělá mráz a sluníčko. Budu rád, když mě tu opravíte, připíšete své zkušenosti, nebo lepší postupy. O víkendu budu dělat zadní sklo, takže to sem určitě hodim. Fordum zdar!
3.11.2009
Takže dnes jsem dával zadní okna zpět na auto
a tedy, pokud si někdo myslí že s povedenýma foliema je vše za ním, tak se bohužel mílí:D každé okno jsme tam ve dvou rvali 1 hodinu
možná jsme na to šli špatně, ale byl to boj