to futura:
díky za odpověd futy. Abych objasnil problém, proč se chystám měnit ten řetěz... Poslední dobou se mi ozývají z motoru takové zvuky (kov na kov - těžko se to dá slovy popsat) jakoby byl řetěz vytahaný a z vyšších otáček "skřípe" (dle mého i názoru otce tam do něčeho naráží (nejspíš). Původně jsem myslel, že je to výfukové potrubí (uvalil jsem tam spojovací manžetu) avšak potrubí drží fest a zvuk jde určitě z motoru. Taky jsem se obával jestli to nebude spojkové ložisko, o kterém jsem tady četl dost diskuzí, protože problém jsem zprvu registroval po vyšlápnutí spojky (mezi řazením), ale dělá to i na neutrál - prostě, když vytočím motor nad cca 3 500 ot/min a otáčky padají k volnoběhu, tak se to jakoby "zadrhne".
Posílal jsem také dotaz na Temposervis (mají online poradnu) a tam mi technik odpověděl, že to snad je možné bez celkové demontáže, ale že se mám osobně zastavit (netuším, co tam chtějí zkoumat
). A tak jsem chtěl ještě vyzkoušet zeptat se odborníků přes Fordy...
Ty ozubené kola, jak píšeš jsem v žádným obchodě na internetu neviděl prodávat (doufám, že nebudou třeba)
O snizeni hluku mi moc nejde - tedy jde, ale o ten zvuk, který tam doposud nebyl - a navíc uširvoucí
Ventily mi seřizovali nedávno a ty to určitě nebudou - rozdíl mezi seřízenými ventily a neseřízenými už tedy chabě rozpoznám