Dj-Indian píše:
Tak když už je tu řeč o pneu Vraník, dělají taky gumy přímo ne led a ty se jmenují Green diamond. Mají vynikající výsledky v testech, obsahují pevné granule v plné výši vzorku a mají na ledu podstatně kratší brzdnou dráhu a lepší záběr.
Lovama věhlasné automobilky se postarají , aby takové články nebyly publikovány. Jeden čas jsem na zimních protektorech jezdil /před 10 roky/ po 2000 km byla rozhozená vyváženost, jinak záběr jako hovado. Jediný problém u protektorů je, že i sebelepší prohlídka kostry nezaručuje možnou vadu kostry. Proto raději přihodím 400 Kč na gumě a mám záběrově o něco slabší ale novou.A čím dražší guma neznamená úměrně tím větší záběr, z toho jste již doufám vyrostli. Tento týden si každý mohl vyzkoušet, že rychlost přesunu 20 - 40 km/hod,gumy sedící "jako přilepené" jsou k hovnu , a každy ocenil jak se dokáží poprát se sněhem, to samé s protektory nemusel být strach, že protektor rupne. Kdo na sněhu jede více jak 90?, nikdo a při najetí jedním kolem do závěje je reakce stejná, jako při prasknutí kola ale s tím, že pravděpodobnost závěje a prasknutí kola je 1 : milionu. Když to jsou Michelinky alpine , píší o super gumě ale v momentě nanesiní na kostru vzorek vraník , tak okamžitě píší o možné nekvalitní kostře????? Já zimní protektory neodsuzuji, technologie i rentgeny jdou technicky dopředu, ale mám rád klid v autě /krom CD/ , nejezdím jen hory a i v zimě dovedu na zimních pustit Maxe na 180 km/hod , to pak moc protektorům nevěřím.
Ať neodbočuji od tématu. Mít to obutý na Sávách, tak jsem přijel, ale s obutím Pirelli jsem si rozbít hubu nechtěl. Na suchu, mokru, ledu a sněhu do 3 cm to je OK , ale břečka 3cm a větší sníh = sáně Troufám si říci , že letní nové Barum OR6 měli i na sněhu lepší jízdní vlastnosti ,než ty Pirellky.
Počítám, že bych se tak dostal do Svitav a i o tom pochybuju, protože bych musel zdolat stoupák za Březovou nad Svitavou. V některých místech bylo na parkovišti nafoukáno tak kolem 50 cm, silničáři se soustředili na D1 a i na hlavní tahy přes město kašlali. Jenom na druhou stranu města by to byla tak hodinka a přijet na flek, říci zdar , a jet zpět a kdo ví v jakém počasí. Tak jsem to letos zrušil.