Tak jsem si řekl že bych se s Vámi podělil o hraní s jedním z mých aut.
Jedná se o Ford Mondeo combi 98r.v. 1,8 16V 115HP. Není to žádný dravec ale já už se vyblbnul dost co se tuningu týká a rychlostí taky právě proto jsem volil i tuto motorizaci která pro mne byla dostačující.
Předtím jsem měl 2x 1,8 TD viz galerie a jelikož jsem věděl že přijde potomek tak jsem si řekl koupím zase rodinej kočár. Takže jsem prodal Ford Puma a začal shánět Mondeo.
Kritéria byla daná 98 výš, stříbrné, kombi, 1,8, s lepším interiérem (foto jsem někde promrhal takže dodám)
Věděl jsem že v sérii nezůstane a budu se snažit z toho opticky udělat ST. Jak už jsem psal tuning už je pro mne pasé ale originální pakety jsem si oblíbil ať je to ST, RS a tak
Po pár dnech jsem našel přesně to co jsem hledal
Přesně to co jsem chtěl a už mělo i ST nárazník tak jsem se pro něj vydal do Jičína prostě láska na první pohled. Mělo pár vad ale nic co by se nedalo vyřešit. A už jsem byl na cestě domů s novým vozem. Začlo to pár opravami jako zprovoznění airbagů jelikož kontrolka blikala 4x což signalizovalo boční takže jsem konektory vyčistil dal kontrolku kterou vyndali a bylo vyřešeno.
Začal jsem shánět nějaké info o tomto voze a hned byla na světě myšlenka chci palubní počítač. Zakoupil jsem a namontoval.
Na řadu přišel ST paket prahy které se nedali sehnat jako originál ani přesné kopie tak jsem zakoupil od Riegra kroucené všem dobře známé. Ale jsou nejpodobnější těm originálům. A zadní křídlo na 5 vrata to je aspoň přesná kopie.
Papuče mi zbyly z předešlého Mondea takže po renovaci přišly na auto 8x17".
Nejsem zastánce zamračených kapot (byly časy kdy jsem i já to měl
) a mračítka na Mondeo se mi hodně líbí. Od mattiga přišli a šup s nimi na auto. V této fázi vypadalo takto
Potom přišli na řadu fólie a řešení velkého problému se zadním nárazníkem ST. Po brouzdání na netu jsem zjistil že je to nereálná věc ho sehnat. Po obvolání pár firem kde mi řekli že mi tam dají ze sedana jsem odmítl. Takže jsem pátral dál...........
Když jsem na internetu našel zadní lampy krystal na Mondeo tak bylo jasný že je musím mít.
Když jsem viděl jak si mariS dělal lemy na své auto tak jsem od něj získal pár informací o Laminátu profi a né tim co je v drogérii s tím se něco jako nárazník dělá hodně špatně. Tímto mariSovi děkuji za informace.
Kamarád měl originál nárazník na ST200 tak jsem mu řekl půjč mi ho na týden. Tak z týdne se stal měsíc protože jsem opět narazil na problém a to byla forma.
Teď se asi spousta lidí bude smát ale nic jiného a levného mě nenapadlo. Takže jsem koupil 50kg sádry a udělal z prken takové vany do kterých jsem tu sádru nalil a potom obtiskl ten originální nárazník. Udělat to najednou s rychlostí tuhnutí sádry nešlo takže se dělal na 4x. Boky zvlášť a zadek napůl. Bohužel fotky nemam a mrzí mě to. Měl jsem doma originál zadní nárazník na combi a začlo pasování laminátových odlitků to nebylo až tak složité a nárazník byl na světě. A teď hodiny a hodiny kytování. Jak šel čas naskytla se koupě Mondea 03 bouraného na předek a když jsem na něm vyděl Sport Paket musel jsem ho mít. Takže nárazník se odložil na neurčito.
Na podzim když jsem měl chvilku jsem oživil starý projekt nárazníku a řekl jsem na jaře musí být na autě a takhle to dopadlo zatím v plniči kdyby někde praskl aby se to poopravilo a pak hurá do laku.
fotka za dnešního dne.
Už aby bylo teplo a nazuly se pořádné papuče a bylo po laku
Není to žádnej velkej projekt ale třeba inspirace pro někoho kdo by chtěl rodinej kočár trochu odlišit.
No a teď dodělat Mondeo 03 a pak se s vámi zase podělim