Díky tomuhle fóru jsem snad vyřešil všechny problémy, které mě dlouho trápily, zbývá mi ale ještě jeden poslední:
Zhruba před rokem se z motorového prostoru začalo postupně ozývat podivné chrčení, které se projevovalo jen při určitých otáčkách. Pamatuji, že to bylo těsně pod dva a půl tisíc otáček - teď po roce se zvuk objevuje někde nad dvěma tisíci a utichá u dvou a půl... takže se rozsah sem tam trochu mění. Byl jsem s tím v servisu, kde mi nějakej chytrolín řekl, že to jsou rozvody, tak jsem je jak blbec nechal vyměnit. Samozřejmě se nic nezměnilo, akorát jsem dostal novej nepotřebnej řemen. Pak jsem s tím byl u Forda, tam se na to přišli podívat dva mechanici... Koukali, poslouchali, ale nic nezjistili. Akorát řekli, že to může být nějaký uvolněný plech nebo součástka, což už mě taky napadlo. Nabídli mi, že prostě kus po kusu rozeberou motor, dokud na to nepřijdou. Vzhledem k tomu, kolik si účtují za hodinu, nechci riskovat, že se v tom budou hrabat celej den, aby mi dotáhli dva šroubky nebo aby třeba na nic nepřišli. Pak jsem byl na prohlídce STK, kde jsem se rozpovídal s technikem a zmínil jsem se mu o této závadě. Vlezl si teda pod auto a poslouchal, ale taky na nic nepřišel. Řekl ale, že se mu zdá, že to jde spíš z první části výfuku, než z motoru...
Takže se chci zeptat, zda-li jste se s tím někdo už nesetkal. Snad máte nějaké tipy