Zdravím. Mám problém s ložisky. Ložiska mi pořád hučí.
Auto jsem koupil před přesně dvouma rokama s tím, že ložiska jsou kdesi jaksi zalitý lepidlem nebo co a že až začnou hučet, že je mám nechat vyměnit. Tak jsem jezdil a bylo všechno ok, až asi po dvou měsících to začalo hučet. Tak jsem nechal vyměnit ložiska, ale po dalším měsíci to začalo zase hučet. Tak jsem šel k jinýmu mechanikovi, ten vyměnil ložiska a zas to za chvíli začalo hučet. Takhle se to chvíli opakovalo, až mechanik rozhodl vyměnit bubny. Nepomohlo to, zase to začalo hučet. Tak mi bylo řečeno, ať na vrakáči koupím celou zadní nápravu i s bubny a ložisky. Tak jsem to tak udělal, mechanik to vyměnil a říkal, že ložiska nechá stará a až začnou hučet, tak je vyměníme. Po nějaké době to zas začalo hučet, tak mechanik vyměnil to jedno hučící za nějaké (tentokrát ještě dražší a kvalitnější) nové ložisko a opět říkal, že to druhé staré tam zatím nechá a když začne hučet, tak ho vyměníme později. Tento stav vypadal, že už to bude ok. Ložiska sice začala trochu hučet, ale nebylo to tak hrozný jako dřív a ani se to moc nezhoršovalo. Takže jsem s tímto odjezdil asi čtyři měsíce přes zimu a teď na jaře se rozhodl nechat vyměnit i to druhý ložisko, že už to teda bude snad jako navždy úplně ok. Ložisko jsem tedy vyměnil před týdnem ale nyní po týdnu to hučí ještě víc než před výměnou.
Už nevím co s tím. Mechanik říkal, že jestli to bude zas hučet, že už ani nemám chodit, že už neví co s tím, protože vyměnil co se dalo.
Za ty dva roky co auto mám jsem s ložiskama byl na výměně tak sedmkrát. O penězích co to stálo nemluvě.
Nemá někdo nějakou podobnou zkušenost nebo radu co s tím? A nebo není nějaký mechanik z okolí Brna co by tušil co s tím?
... Na nový auto prachy nemám a nic neřešící výměny ložisek mě už taky pěkně štvou... Takže bych docela rád to už nějak (a levně) konečně vyřešil.
Nějaké zkušenosti a nápady?