Zdravím,jsem tu docela dlouho reglej,takže by bylo na čase hodim jsem svůj povoz.
Ford Mondeo Turnier MKII,rok výroby 1997/7 s 1,8TD pod kapotou , najeto něco přez 208tis km
Z výbavy : 2x bagy,ABS,servo,manuální klimatizace,dálkový centrál,stav.volant,el.okna ve předu,el.zrdcádka,el.sedačka řidiče,přední a zadní okno s výhřevem , to by bylo asi všechno
Mělo jednu srážku s kancem a odneslo to pravé světlo,nárazník a blatník
Tady pár foto z doby,kdy se přivezlo (srpen 2010) :
Prvotní opravy proběhly hned asi týden po koupi
:
-nové čelní sklo
-repas startéru - špatně to startovalo, naštěstí jen uhlíky
-nový zadní lemy u toho zrovna poopravení prahů a stříknutí spodku před zimou
-oleje a filtry
Jinak to bylo hned provozu schopný a prošlo bez problému STK
Podle servisky mělo ještě měněný rozvody ve 165 000 km a repas turba ve 183 000 km , doufám , že chvíli vydrží
Auto je po tátovým kamarádovi , kterej ho koupil někde v roce 2004 a s kompletní serviskou a i on si vedl záznamy atd, takže přesně víme co na autě bylo a nebylo uděláno.
Já udělal řidičák v červenci 2011 a od tý doby jsem se s "Mondíkem" docela skamarádil.
3tím rokem studuju elekroprůmku , takže těch peněz není moc,naštěstí mám brigádu při škole,ale plánovaný upravy půjdou pomaleji
Za tu dobu přibyli spíš jen takový decentní stříbrný doplňky do interieru a to : panel kolem budíků,rádio 5000 RDS,hlavice řadící páky z Focusu a chromový vnitřní kliky
Potom výměna předních kotoučů za Brembo a desky Ferodo a na další dole popsaný věci nejsou bud prostory nebo finance
V plánu na jaro , teda spíš léto je toho celkem dost :
- vyměnit ložisko levýho zadního kola
- odstranit tu pitomonou zahrádku
ale někdo ztratil klíč samozřejnmě
- přední homo kloub
- rozchodit PP stahovačku,popř. sehnat novou -
Opraveno! - vyměněn jenom čudlík na stahování - odstranit rez z karoserie,naštěstí toho není moc
- sehnat gumy na litý kola
- výměna volantu za koženej od Harryho28
- nějaký pořádný repro a rádio -> nejspíš SONY CDX - GT450U viz. odkaz
http://autoradia.heureka.cz/sony-cdx-gt450u/ ,repro si nechám radši poradit
- v létě udělat prahy,pomalu se bojím už zvednout auto
...ale to je hoodně daleká budoucnost
Momentální stav
Důraz na detail
Na léto připravený litý kola Borbet T 16",půjdou do černýho mattu
Trochu jsem si hrál jak by to asi mohlo vypadat , ale dělal jsem v tom poprvé
To by bylo asi tak všechno , budu rád za každý připomínky,kritiku,připomínky či návrhy