Jenom takovej postřeh.Po x letech jsem koupil Scorpio II, měl jsem jich několik kdysi a vždycky jsem na ně v dobrým vzpomínal, poslední auto, do kterýho nebylo třeba investovat nějaký velký částky a který nabízelo slušnej komfort.Momentálně jsem potřeboval slušný auto na dojíždění, ideálně s LPG a narazil jsem na krásnej kousek, 97 tkm s LPG Landi Renzo, tak mi to nedalo a vyrazil jsem se pochlubit na FSC, kterej jsem kdysi vyřadil z oblíbenejch právě pro ten přístup. Pamatuju ještě úplně praforum, byl jsem platící člen, platit jsem přestal právě proto, jak se to tam vyvinulo, byl jsem proti uzavírání fora.
I když tam možná bylo víc postů, vždycky se našel někdo, kdo poradil.
Dnes se forum dočkalo víceméně toho, co jsem předpovídal, nakonec se i uvolnilo, ale členové mají pravděpodobně zakázáno sdílet s plebsem informace
v sekcích veřejnosti přístupnejch, prostě zaplať nebo táhni. Po vznesení pár víceméně banálních dotazů na náplně mě mile přivítal Bláža, za což mu děkuju, nicméně info nikde. Šlo o olej do automatu, nic co by nešlo dohledat, ale z pohodlnosti a očekávání tipů od lidí, který mají scorpia dlouho jsem se zeptal. Odpověď nepřicházela, tak jsem nadhodil, že to jsou asi moc těžký dotazy
načež mě spražil RomanRS, že bych měl zvážit výhody rad od profíků a zaplatit, než dát na pochybný zdroje. Zaplať nebo táhni
Tak nějak se mi vybavila ta atmosfera a důvody proč jsem odešel a zjistil jsem, že se nic nezměnilo. Nejde o tu pětibábu, ale jako ostatní nikde nevidím, co za ni dostanu, jestli bych se vůbec dozvěděl, na co jsem se ptal a ten přístup, že mi tady vlastně nikoho nepotřebujem, zvlášť když neplatí....
No nic, specifikaci oleje jsem našel, vyměnil jsem ho a budu si auto užívat, na to nepotřebuju bejt členem čehokoli, na to, abych se o něj postaral taky ne... A že bezva auta dávaj dohromady bezva lidi... Nepochybuju o tom, že je v klubu pár bezva lidí, ale stejně tak jsou tam taky ultrapitomci jako Zdenda, kterej kdysi reagoval na mojí inzerci, chtěl auto pro známýho, ale neměli na cestu, já, mladej blbej jsem kejvnul na to, že pojedu na půl cesty (cca 150km) auto ukázat, Zdenda byl odborník od pohledu, ihned vyjmenoval katalogový ceny dílů, který to bude v dohledný době potřebovat, takže jsme byli za chvilku na násobku ceny auta, při zkušební jízdě mě cukáním plynu chtěl přesvědčit, že převodovka už to má vlastně nějakou dobu za sebou a nakonec udělal nabídku, která se skoro nedala odmítnout
Skoro, protože Zdenda nebyl Don, ale obyčejnej debil. Všecho zlé, je pro něco dobré, propříště už jsem se nikdy nesnažil prodat auto někomu, kdo nemá ani na to, aby se na něj přijel podívat.
Pán co ho nakonec odvez, naši přestřelku na foru sledoval a myslím, že nakonec byl rád, že nedal na blbý řeči, protože pořídil moc pěkný auto.Musím říct, že kdykoli jsem se od tý doby podíval na fotky, hledal jsem něco podobnýho, ale moc jich už není, až teď.
Mimochodem, na BMW klubu jsem byl taky platícím členem a přestal jsem ho platit i navštěvovat ze stejnejch důvodů, jsem obyčejnej kluk, tyhle high society spolky nejsou pro mě
Musím ale uznat, že BMW klub měl členům skutečně co nabídnout. Nevím jak je to u FSC, jak říkám, ta pětibába není nijak moc, ale jestli je za co...