Ahoj,
chtěl bych poprosit místní odborníky ke zhodnocení stavu co mi "vyplivla" diagnostika
Jedná se o Ford Focus 1.6 rv.2001 najeto dle tacho 150tis. (kupované jako starší takže kdo ví ... )
diagnostika mi nenašla žádné chyby
1. vyčtení adaptací dopadlo takto
následně jsem spustil osciloskop, nechal převalovat na volnoběh a pak trochu projel. Záznam je možný stáhnout zde
http://ulozto.cz/xUJcgLX/fordiag-log-test-tps-8-6-2012-11-10-zippak tu mám ještě video budíků - už jen volnoběh a trochu vyšších otáček pri stojícím autě
http://www.youtube.com/watch?v=Yy2AW6qtVHMNa konci videa jsou adaptace vyčteny znova - nechápu tu změnu adaptace u volnoběhu (pokud dobře chápu nemám samostatnou adaptaci pro volnoběh takže se to zapisuje do hodnoty 25% load 700ot. ?? ) na počátku +8% kleslo to na +1 a pak na +4% ??
Potom ty zelené hodnoty kolem 2500ot. - čím by tohle mohlo být způsobeno ?
od výměny vzduch filtru a oleje uběhlo cca 11tis. km (ty zelené hodnoty tam byly i krátce po výměně ) , byl také měněn ventil odvětrání klikovky spolu s tou trojhadičkou, svíčky a kabely k nim mají cca 20tis km.
jízdní styl povětšinou "na spotřebu" řazení do 3500ot. ale sem tam nechám motor pořádně protočit, adaptace jsou nemazané minimálně půl roku...
Dá se nějak z oscilo zjistit jak je na tom lambda ? dle životnosti by se měla kolem tech 150tis. km měnit ..
Co se týká specifických problémů, tak při volnoběhu, pokud auto stojí dejme tomu 15s a více tak začně motor jakoby rezonovat a chod už není hladký - jde to vidět i na tom videu jak tam poskakuje předstih - představit se to dá jak by po čtyřech detonacích paliva ve valsích nastala trochu delší odmlka pak zase 4 detonace ... těžko se to popisuje možná udělám ještě jedno videjko.. otáčky jsou ale stabilní, možná trochu vyšší než by měly být ?
Také se mi zdá, že motor nejde do otáček tak ochotně jak by měl (s porovnáním s kámošovým focusem se stejným motorem) a naopak z otáček olů leze o něco pomaleji ...
Máte nějaké nápady, případně zkušenosti s podobnými problémy ? Díky moc za ochotu a za pomoc
!