Tak zrovna k turbo vrtulkam bych to neprirovnaval
to ze to funguje je dokazane, a odskousene. N20 se pouzivalo uz ve vojenskych letadlech, tunery s tim zacli spekulovat kvuli prodleve turba a vyrobci tvrdi ze to funguje...a to ze firmy jako Edelbrock coz je uz pomalu legenda mezi performance parts, kity na vstrik N2O vyrabi a prodava je pro mne dostatecnym dukazem.
Jsou ruzne druhy tenhle mini system je tzv DRY neboli suchy system, funguje to jednoduse
tak ze tryska je umistnena pred MAF ktera pak u pouziti dusiku vyhodnoti situaci a jednotka da vice paliva.
pak je tu WET neboli mokry system ktery uz je komplikovanejsi je napojenej na palivovou soustavu s ktery
si automaticky cerpa benzin ktery pak strika spolu s dusikem uz za senzorem MAF nespoleha se tak na ridici jednotku a tym zabrani vzniku chude zmesy nasledkem ktere muze nastat problem. u mokreho systemu muze byt objem dusiku vacsi tj vice bh, kity jsou i do 250hp a vice
Pak je tu jeste ten primy vstrik co je taky wet system ale pekne predrazenej ale naco je nam v evrope system ktery ti strikne ve dvou vterinach 200kobyl primo do motoru ktery ma 1.8 pripadne 2.0 litry a je dimezovany mozna tak na 170hpmax ???
Co se mne nejvic na tehle myslence libi je fakt ze takovahle uprava(malej nitro kit) nema zadnej vliv na zbytek auta, ani to vic nehuci ani nezere ale v pripade potreby mas tlacitko ktere pohrbi nadeje neprijemne se naprdel lepiciho zasrana s tatikovym koncernovym vozem. pripadne u predjizdeni atd.
samozrejmne fakt ze vpripade potreby se da za par minut demontovat je obrovskym plusem jelikoz legalni uprava je to zatim asi jenom v Anglii.
Nevim sam nejsem zastancem extreme a nelibi se mi mysleka ze vozim v aute bombu,
nekomu to asi nevadi, nekdo by si tam dal i cisty kyslik
Ale kdyz se na tenhle "Sodastream" koukam nepride mi to az tak nebezpecny a pri cene kterou das bezne
za pneu ani drahe...
Ps: jednoduchej system se da sestavit i doma amici pouzivaj lahve z co2 hasicaku jedine co je potreba
je elektronicky ventil/davkovac-Solenoid, hadice, spojky, trysky atd se daji koupit za par stovek.
Nastavit to ale na kolene asi nebude moc legrace, hlavne pak ta ostra testovaci jizda