Zdravím všechny, v první řadě tu nechci hanit ani doporučovat lpg, ale po mých zkušenostech v motoru 2.5 v6 nikdy víc, minimálně do tohodle motoru
. Mám sekvenci Magic 2 a vstřikovače Magic fx a musím říct že po asi 30ti návštěvách plynařů
jsem se rozhodl koupit kabel na plynovou a fordí jednotku abych si to podle adaptací srovnal a vyladil sám. Adaptace celkem sedí, ale projev motoru je teda nic moc. Volnoběh není pravidelný, při přepnutí IMRC auto škubne a decelerace dělá bohaté adaptace které v plynové jednotce uměle ubírám stylem hokus pokus
Sranda je že po základním najetí a kalibraci jede motor krásně hladce, necuká, krásnej volnoběh, ale po určité době se rozjedou adaptace a rozsvítí se kontrolka motoru
Takže si můžu vybrat: bud auto krásně pojede a bude mít adaptace uplně rozhozený a po pár desítkách km se rozsvítí kontrolka motoru, nebo poladim plynovou jednotku tak aby seděli adaptace ve fordí jednotce, ale projev motoru není nic moc. Navíc každá řada válců je jinak nastavená aby odpovídala bohatost, pokud to v plynové jednotce necháte v původním nastavení tak je bank1 daleko bohatší než bank2 a to znamená kontrolku
Takže se systémem Magic2 jsem to auto krásně znehodnotil a holt jezdim jak to jezdí a doufám že motor podle adaptací až zas tolik netrpí. Samozřejmě na benzín je vše v nejlepším pořádku
Budu rád když se přes toto forum spojím s někým kdo má stejný motor a stejný systém LPG jako já a třeba se i povede konečně s něčí pomocí naladit auto k mojí spokojenosti. Samozřejmě můžu poslat screeny atd. jak to mám vše nastavené pro porovnání atd.
Nyní budu čekat jestli toto téma někoho osloví a a pomůže nebo alespon poradí co stím
Všem děkuji za rady a názory, toto je moje osobní zkušenost....
díky za podporu....