Zdravím. Mám takový divný problém s ABS a v servise neví co s tím
A jak se to projevuje? Takto...
a) Diagnostika hlásí, že se objevují problémy s pravým předním čidlem ABS. Toto čidlo jsem proto už třikrát nechal vyměnil za nové (z toho jednou jsem si sám kupoval nové), ale problém přetrvává.
b) Když naprší a nebo ještě lépe nasněží, tak se po ujetí (mnohdy několika desítek) kilometrů rozsvítí kontrolka ABS a ABS přestane fungovat (kola se blokují). Pokud je sucho, tak jezdím skoro celé léto bez problémů a ABS normálně funguje (testováno na štěrku)
c) Vždy když ráno nastartuji, sešlápnu brzdu, zařadím a rozjedu se. Rozjíždím se z kopce do zatáčky, takže přišlápnu brzdu, zatočím volantem, držím brzdu a jak volant srovnám a brzdu pouštím, jedu cca 20km/h, tak při tom pouštění brzdy mě ABS trošku kopne do pedálu. Pak už je ale celou cestu všechno v pohodě. Jen někdy, když je morko, tak mě to občas kopne právě když zatáčím, pouštím brzdu a jedu pomalinku (typicky při odbočování na vedlejší, vyjíždění z parkoviště, atd.)
Je něco, na co bych se měl zaměřit, když bych to zkusil v práci zvednout na zvedáku? Nebo není někdo šikovný, kdo by věděl co s tím z okolí Nedvědice - Tišnov - Brno?