enjoy píše:
no ja se hadat nebudu,prd o tom vim.sice ti tu muzu odprisahnout ze moje Michelin pilot exalto 15" 195/50 drzi i na vode perfektne a kdyz vyjizdim zatacku na vytocenou dvojku na mokru,tak jsou super citelny a jak vlitnu treba do kaluze tak se zariznou jak svin a strikaj vodu jak blazen.
akorat me zaujalo,jak si rekl,ze pro vzhled sirsi nez 175...
,s takovyma gumama s takovym profilem by me jezdeni vubec nebavilo.
To je jen můj názor na 175 při každodením ježdění, jinak nemám nic proti 185, ty mám nyní na autě a jen tyto rozměry porovnávám a jsou ještě pro mne přijatelný. Co se týče vyšší šíře než 185 , je to každého věc, ale určitě musí počítat s větším odporem v kalužích a tím i větší pravděpodobností překvapením aqvaplaninku.
Zimní mám 155 , a to co si na nich dovolím na sněhu a břečce, to si nikdo nedovolí ani na gumě za pět litrů. Tento rozměr mám v techničáku z dojču a ti určitě věděli s čím jezdit v Alpách. Mám na autech najeto 30 let, a těch různých rozměrů mě prošlo rukama habaděj, takže si myslím, že určitý přehled mám a můžu porovnávat. Třeba mám odzkoušený, že Michelin jsou dobré gumy, ale na Feldu absolutně nevyhovující. Ne každá značka sedí na všechny auta, to pak záleží na odzkoušení , která je ta ořechová.
Osobně mně na Esco nejvíce vyhovovala letní 175 Marangoni Trio. Na suchu a vodě a hlavně ve vyšších kalužích suprová. Chtěl jsem ji letos obut ve 185 ale byla ihned vyprodaná a přitom v cenové relaci jako Firestone. Mám ji vyzkoušenou 175 v průtrži při cestě do Chorvatska, ani ťuk do volantu , že by se utrhla od asfaltu při 130km /hod na kalužích. Bafce, Meďáky a ostatní káry jsem viděl jen mizet v zrcátku, plavaly jak na surfu, tak museli dát nohu z plynu na stovku. Pár se jich nasralo , že je předjíždí Esco, ale po pár kalužích to vzdali.