Kryt na mříku? Jako na celou před předním sklem? To nevím, jestli něco takového existuje a jestli by to vůbec fungovalo, ona je tam mezi kapotou a tou mřížkou docela fuka, takže by to nějaký kryt asi nezachránil.
Proti binci kolem baterky, větráku a ABS to sice nepomůže, ale aby to nelítalo do interiéru je ten konstrukční update ventilátoru s pomocí silonek docela funkční, u sebe jsem to dělal.
To mě připomíná, že jsem dřív napsal tak trochu kravinu - aby ses dostal k ventilátoru, není potřeba sundávat stěrače a mřížku. Naopak ale musí ven ta plastová přepážka mezi motorovým prostorem a korýtkem s baterkou a větrákem. Je na ní spousta hadiček, tak je to trochu rýpačka - navíc furt v předklonu a buď pracovat jen jednou rukou a druhou se opírat, nebo mít druhý den záda fprdeli. No jak to odstrojíš a odmontuješ, jsi přímo u krabice s ventilátorem, je na čtyřech matkách a pak už to jde ven.
Nasávací otvor to má jakoby dozadu nahoru, přetáhneš přes to silnoky, něčím to zalepíš nebo omotáš a je to.
Jo, někde jsem tu psal, jak jsem to opravoval...
http://www.fordfans.cz/phpBB2/viewtopic ... nti%E1toru
Ještě mě tak napadlo, že by mohlo i pomoct sundat tu mřížku pod stěračema a zaspodu na ni nalepit nějakou jemnou síťovinu... Ale furt je tam ta mezera mezi mřížkou a kapotou.