Zdar chlapi,
když jsem si pročítal forum, tak jsem bohužel nenarazil na svůj problém. Když nastartuju a jedu bez klimy, tak než se zahřeje motor, tak visí otáčky na 1500 ať dělám co dělám. Motor se zahřeje a když dám při jízdě neutrál, tak to visí na 1500, pak vyšlápnu spojku a klesne to na cca 800. Někdy to klesne samo a někdy musím vyšlápnout spojku(většinou). Když jedu od začátku s klimou, tak to visí pořád na 1500 ať dělám co dělám(to bych chápal, jako že klimu motor neutáhne na volnoběh,ale i tak je to divný), ale občas se stane, že to začne samo stoupat na 3000 někdy i 4000. Pak vypnu klimu a stejně to pořád visí na 1500 a někdy to stoupá. Zastavím, vypnu motor (15s), nastartuju bez klimy a vše funguje tak, jako bych jel bez klimy od začátku. Teď jsem to dal do servisu (ne značkový Ford), ale nikdy mě nezklamali a když na něco neměli přístroje(což je tento případ),tak mi to řekli s tím, že to nechají udělat jinde(většinou ale levněji než ve značkovém servisu). Když čtu, jak kdo řešil problémy s volnoběhem, tak každýmu pomohlo něco jinýho a někomu nepomohlo nic. (Jediný, co jsem zkoušel udělat je, že jsem odpojil přes noc baterku, což nepomohlo).
Jde mi o to, jestli se někdo nesetkal s tím, co se děje mýmu FoFo, protože mi to přijde jako hodně specifické chování. Neporadil by mi s tím někdo, abych se mohl ozvat, kdyby mi tam měnili nějaký blbosti, který by nemuseli?
Sorry, že jsem to napsal v takovým "románu", ale stručneji to asi nešlo.
Dík za každou zkušenost a až budu mít svůj bourák doma a bude to šlapat(doufám), tak napíšu co s tím všechno dělali.
_________________ Martin+Ford Focus Combi, r.v.2001, 1.8 16V 85kW
|