Sem asi jeden z mála, ale mě tedy ve všech ohledech více vyhovuje jedničková fabie (kdyby měla měkčí sedadla tak si dovolím říct, že je to opravdu dobré auto). Samozřejmě ale třeba ve verzi Elegance, která ovšem byla za šílenou sumu ....
Jinak co se mého názoru na dvojkovou fabii týká :
motor : ano 1,2 opravdu jezdí pěkně, ale jak již bylo napsáno za šílenou spotřebu (jel sem dokonce za 12l/ 100 km a to nejsem sám
)
sedačky : na kousky dobrý, ale pro mě i nejnižší poloha příliš vysoko - ovšem jednou sem byl nucen trávit v tom 5h téměř v kuse a můžu s klidným svědomím říct, že nic horšího sem zatim nezažil. Po tom co jsem opustil město a najel na dálnici, nevěděl sem jak si sednout, chvíli do strany, chvíli sem jel jentak opřenej o volant atd a z toho mě bolely záda ještě další 2 dny !!!! - takže ty kretény co v testech tvrdí, že jsou to optimální sedadla bych s chutí nakopal do řiti.
Brzdy: opět se zdají celkem dobrý, ale doporučuju zkusit si kritický brzdění na trochu hrbolatý silnici nebo podobném povrchu, dle mě dost špatná citlivost ABS a při jeho sepnití to skoro "nebrzdí"- nejdenou jsem se pěkně spotil
Jízdní vlastnosti jsou na dost slušné úrovni, v kombinaci 195/15 myslím naprosto dostačující, komfort cestování a celkové utlumení auta také velmi slušné, až na rachot 1.4 TDI ...
Design je věc vkusu, ale II je fakt hnus
, snad nikdo nemůže říct, že by new Fiesta, Mazda 2 nebo třeba Grande Punto nebylo hezčí
Takže se přesně stotožňuji s názorem, že pro běžného NENÁROČNÉHO řidiče je to naprosto dostačující auto, ovšem jen za ceny jaké se prodává teď.
Když už tu máme ty škodovky tak přidám můj názor i na ostatní kousky ...
Roomster : nesmyslná předražená paštika
OII : velice dobré a příjemné auto, kdybych chtěl předohrab a měl na ni, klidně si ji pořídím
Superb : podobně jako OII s tim rozdílem, že dle mého názoru do takového auta patří jedině V6 - s motorem 3,6 to jezdí moc pěkně, ale řekl bych, že ne zas až tak pěkně na to jakou to má spotřebu. Ale jakákoli jiná motorizace skazí celkový dojem z auta
Co se Yettiho týká, tak si myslím, že to bude podobný propadák jako Roomster, ale to se ještě uvidí. Každopádně promě jestli bude vypadat stejně jak doteď tak je to naprostej hnus ...
A co nikdy nepochopim je cenová politika škodovky - kdy např teď jsem zjitil, že v roce 2006 stála Fabia 1.9 TDI 74kW Sportline 540 000,- Kč a v tom samém roce stálo RSo 495 000,- Kč - bez ohledu na to, jak jsou to šílené sumy, nepochopim jak může stát auta, které má navíc xenony, 22kW atd o 50 000 méně ?????
no pár lidí se asi pěkně nachytalo