Tak po dlouhé době hodím pár řádků o autě, které hodně lidí možná odsuzuje, mnoho lidí zaujalo. Je to trošku netradiční auto, kde se Ford snažil navázat na určitou historii modelu Mustang.
Na pád dní se tady objevilo auto, které nepotkáváme na silnicích denně (tedy já ne:-). Jedná se o Ford Mustang GT.
Konkrétně se jedná o Mustang GT vyrobený v roce 2006.
Základní informace: Motor - 4,6 L V8 s variabilním časováním vačkového hřídele (VCT) 224kw
Výbava – alu kola, centrální zamykání, abs, TCS , klima, el. Sedačky atd.
Interier – pohodlné sedačky, kdy na předních sedadlech je dost místa, sedačky el. Nastavitelné, takže je možné najít tu správnou polohu pro každého.
K interieru a provedení mám svoje výhrady tedy (některé materiály a zpracování působí lacině)
Exterier – tvary karoserie jasně připomínají starý legendární Mustang. Přední část vozidla je dle mého názoru vcelku vkusná, agresivní, vzbuzující docela respekt. Zadní část vozidla mi přijde krapet nehodocí se k celkovému designu auta.
Motor má neskutečné krásný zvuk, prostě těch 8 hrnků po navrknutí je slast pro uši. Velice se mu líbí vytáčení do 5.5 tis. otáček, v tomhle autě rádio nepotřebujute, člověk pouze poslouchá koncert linoucí se z 2 výfuků.
Celkově je to velice slušnej zážitek, ale osobně bych čekal lepší přenos toho výkonu na kola. Převodovka má uričté prodlevy. Ve spojení s manuálem by auto dokázalo podstatně víc zaujmout, ale to je pouze můj názor.