Díky za odpovědi...
Opravu již mám za sebou, tak se alespoň podělím o zkušenosti, třebas budou později někomu platné...
Na chladiči jsem nenašel žádný odvzdušňovací, ani vypouštěcí šroub, tak jsem postupoval tak, že jsem odpojil spodní hadici od chladiče a tudy chladící směs vypustil... Po odmontování el. ventlilu jsem zjistil, že se sice hýbe, ale jen o kousek, takže propouští neustále malé množství vody.. A hýbal se jen o kousek proto, pač v něm byly zaseknuté kousky nějakých plastů, bůh ví z čeho..
Tak jsem ventil rozebral, vyčistil a šlape jako novej..
Vymontoval jsem radiátor a zdá se, že je naprosto vpořádku, propláchl jsem ho vodou a voda normálně protékala, tak jestli to tak má bejt, je naprosto ok... A jelikož jsem měl už doma připravený nový, namontoval jsem tam ten nový... Starý mohu případným zájemcům prodat za nějaký pakatel..
S odvzdušňováním jsem si taktéž nevěděl rady, pač jsem nenašel odvzdušňovací šroub, tak jsem pouze dolil zpět chladící směs, protůroval motor a dolil do expanzky, aby bylo mezi ryskamy.. Snad to takhle postačí... No a ke všemu mi najednou začala dokonce fungovat el. regulace ovládání ventilu..
Tak mám radost, že zase vše funguje tak jak má, práce odvedena se vším všudy za dvě hoďky..
Škoda jen zbytečně kupovaného nového radiátoru topení..