Ahoj!! jsem tu dnes poprve... a hned dotaz!
Před týdnem jsem montoval palubní PC do Scorpia (tam, kam správně patří
) - Je to Scorpio 2.0i, DOHC, rv. 90(91?), jednotka EEC-4
Palubák na oko funguje, ale za provozu ukazuje pořádný nesmysly....
. Při testování senzoru rychlosti napočítá od 0 - 255, průtok paliva od 0-7, s testem paliva v nádrži mám stejný problem jako Mrazik - 254, test typu motoru - motor je EFI a hodnota kolísá cca od 249-255 ??? nevím proč ???
A nyní další potíže, které se projevují za provozu. Okamžitá spotřeba - ta snad funguje dobře... zkontrolovat se to takhle na autě asi nedá,co? tak zbývá jen doufat
Průměrná spotřeba a využité palivo - to jsou dvě veličiny, které si u mě moc nerozumí. Příklad - po zhruba devítikilometrové projížďce, zastavím, motor nechám běžet na volnoběh a přepínám tyto dvě hodnoty... Po pár minutách sleduju, že průměrná spotřeba roste- ale v !!!LITRECH!!! Za čtvrt hodinky jsem podle pal.PC na volnoběh při stání spotřeboval zhruba 7l !!!!! zatím co využité palivo vzrostlo o pár deci... Po vynulování se už na volnoběh hodnoty nemění - stále ukazuje 99. A teť mě poraďte....je to vůbec možné??? a v čem by mohl být podle Vás problém???
A ještě jedna potíž byla při připojení k ŘJ - nemohl jsem najít signál rychlosti (toto scorpio má elektr. tachometr) Na pinu 3 nebyl žádný signál - podle schématu to má být pin 4(hnědo-zelený)- (po připojení byl proveden úspěšný test senzoru rychlosti 0-255) Myslíte si, že můžou být takové odlišnosti v ŘJ nebo jejím zapojení?? Průtok paliva zůstal na 17(hnědo-zelený) -34 bez konektoru a bez signalu.
Snad mi odpustíte délku dotazu
A předem díky za odpovědi !!! Martin