Alebo hned 1. prispevok na
http://www.autorevue.cz/Poradna/SubChil ... 69&Main=66
Autor: neregistrovaný - MK [194.213.xxx.xxx] Datum: 14.04 14:55
Titulek: Re: Má někdo autoalarm Magicar 9000A ?
Odebírat reakce:
Odpovědět
Mam jej asi mesic namontovany. Jsem s nim velmi spokojen, jen jeho montaz do zapadnich aut (WW, Skoda, Audi ...) neni jednoducha/levna. Je totiz potreba tahat ze vsech dveri draty, aby alarm poznal presne, ktere dvere jsou/nejsou otevrene/zavrene. Nelze jej zapojit jednoduse na lampicku vnitrniho osvetleni jako jine alarmy. Zvlaste, kdyz je zapojena funkce dalkoveho startu - hlavne z duvodu bezpecneho nastaveni tzv. "rezervacniho rezimu", aby tam majitel nemohl nechat zarazenou rychlost a pak dalkove startovat. V pripade dalkoveho startu je take problem s rozpoznanim uz nastartovaneho motoru (aby vcas odpojil startovani a nedrtil zuby starteru) - alarm poznava nastartovani motoru z elektrickeho sumu. Tato metoda ale nefunguje spolehlive v elektronikou preplacanych autech jako jsou ty zapadni (M9000A je urcen spis pro asijske vozy). Takze je treba pridat modul pro rozpoznani volnobeznych otacek na zaklade signalu z ridici jednotky. Dalsi vec kterou alarm primo nepodporuje je dovirani okenek pri aktivaci a uzamceni --> dalsi krabicka navic. A co me nejvice prekvapilo, kdyz se mi alarm dostal poprve do rukou je to, ze obsahuje vstup pouze pro otresove cidlo (originalni) a nepodporuje napr. ultrazvuk nebo naklonove cidlo. To se take vyresilo dalsim obvodem, spojujicim vsechny tyto cidla na jeden vstup. Negativum je, ze nepoznam, ktere z cidel spustilo poplach, jen poznam zonu, jaka byla narusena (jsou tri - jedna je slaby otres, druha je silny otres, naklon nebo ultrazvuk a treti je naruseni plaste vozidla). Jeste pro dalkovy start je nutny tzv. transponder bypass - dalsi krabicka, ktera "precura" imobilizer v pripade dalkoveho startu. Celkem mi to hodilo i s montazi cca:
Alarm M9000A - cca 5000,-
Montaz s dalkovym startem (prace + instalacni material) - 4000,-
Naklonovy senzor - cca 1800,-
Ultrazvukovy senzor - cca 800,-
Start modul - cca 850,-
Prodluzovac zamykacich impulsu (interface OCT) - cca 590,-
Bypass pro imobilizer (Magicar TBP) - 490,-
------------------------------------------------------ -------------
podtrzeno secteno neco pod 14000,- pomerne dost drahe
Puvodne jsem do toho sel s predstavou, ze mi alarm namontuji a hotovo, ale pri montazi mi kazdou chvili oznamili, ze to ci ono neni podporovano a je treba tahle nebo tamhleta krabicka, ktera funkci doplni. Podotykam ze jde o vuz Octavia 1.9 TDI. Ale ted jsem velmi spokojeny s funkcemi, ktere alarm umoznuje. Dalkovy start je fajn, i kdyz jsem ho jeste v plne mire nepouzil (nejsou ani velka vedra ani mraz). Libi se mi dvoucestny pager, ktery potvrzuje veskere prikazy a ma pekny prehledny LCD display. Dobry je take dosah pageru. V praxi asi 700m v ne prilis huste zastavbe (auto je v garazi). Falesne poplachy jsem zatim neregistroval, pouze mam trosicku moc citlive ultrazvukove cidlo, takze pokazde kdyz vypnu (dalkove) motor, ultrazvuk mi veme vzduch setrvacne cirkulujici autem (z vetracku). Ale resim to tak, ze cidlo dalkove vyradim pred vypnutim motoru.